Platges de Viladecans

Les platges de Viladecans s'estenen des de la desembocadura de l'estany del Remolar fins a la de l'estany de la Murtra. Les acompanya un extensa pineda litoral de pi pinyer. Aquestes platges sense urbanitzar resulten un paratge dunar que conserva comunitats vegetals i animals pròpies dels sorrals costaners. Val la pena fer-hi una passejada per arribar al mirador que hi ha entre les platges del Remolar i cal Francès i gaudir de les vistes de l'entorn.

Estat de la platja

 • Bandera
  Bandera: Desconegut
  Desconegut
 • Estat de la mar
  Estat del mar: Desconegut
  Desconegut
 • Qualitat de l'aigua
  Qualitat de l'aigua: Sense servei
  Sense servei
 • Meduses
  Desconegut

Previsió meteorològica

Avui 02 - de juny
 • Màx.
  24 ºC
  Min.
  15 ºC
 • Matí
  Temps 3
 • Tarda
  Temps entre poc i mig ennuvolat
Demà 03 - de juny
 • Màx.
  22 ºC
  Min.
  14 ºC
 • Matí
  Temps: sol
 • Tarda
  Temps entre poc i mig ennuvolat
Viladecans _La Murtra
© María José Reyes

És una platja petita que es troba en el límit amb Gavà, separada per la riera de la Murtra. S'ha recuperat un camí de Ronda que uneix les platges de la Murtra i de La Pineda de Cal Francès, facilitant el passeig per a vianants i bicicletes a través de l'aparcament de vehicles.

Longitud: 220

Superfície: 20.602,76m2

Equipaments
Aparcabicicletes Dutxes i rentapeus  Passeres  
Abalisament de zona de bany Korfbal  Senyalització informativa 
Abalisament de sortida d'embarcacions Lavabos   Cadires de vigilància
Bancs  Lavabos adaptats  
Bar  Papereres  

Serveis
Megafonia
Salvament i socorrisme
Localització
Com anar-hi?
Transports al voltant de...
Publicacions relacionades
Punts d'interès relacionats
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Jugatecambiental
  Descripció:
  La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família i aprendre moltes coses sobre les platges metropolitanes, la natura i el medi ambient, mentre juguem i fem activitats. Hi trobarem un punt d'informació de la platja i el seu entorn, un espai de joc i una proposta d'activitat guiada.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès ambiental
  Descripció:
  Distingides com a platges verges, al litoral del municipi de Viladecans hi ha dos sorrals costaners que mantenen una riquesa natural única a la zona. La platja del Remolar conserva una important comunitat dunar preservada que acull espècies de fauna protegida, com el corriol camanegre o el sargantaner petit. La rereplatja està dominada per un bosc de pi pinyer, com la veïna platja de la Pineda de Cal Francès, que presenta dunes amb una important comunitat vegetal. Totes dues formen part de la Zona d'Especial Protecció d'Aus (ZEPA). La sorra es neteja manualment de residus d'origen humà, però s'hi deixen les restes vegetals, com canyes i algues, que serveixen d'aliment per a petits crustacis, dels quals al seu torn s'alimenten les aus.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès ambiental
  Descripció:
  L'estany del Remolar és una antiga gola del riu Llobregat. Juntament amb les maresmes de les Filipines i les del Pas de les Vaques constitueixen una unitat ecològica d'importància cabdal en el conjunt del Delta. Havia arribat a ser un espai altament degradat, però la incipient millora de la qualitat de l'aigua, i una gestió adequada, estan facilitant la recuperació dels sistemes naturals.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interès ambiental
  Descripció:
  Format per una extensa plana de 98 Km2, el delta del Llobregat conserva una de les zones humides més importants de Catalunya: un mosaic de paisatges on els espais naturals destaquen pel seu valor ecològic i paisatgístic. Es tracta d'una zona clau en la ruta migratòria de moltes aus que venen d'Europa i de l'Àfrica, juntament amb espècies sedentàries, hivernants o reproductores i estivals. La torre d'observació d'aus de Sant Climent permet visualitzar molts d'aquests ocells, així com la diversitat biològica de l'entorn.
Projectes oberts relacionats
Prova: $provaURL