Fontsanta

Categoria: Aula ambiental

Municipis: Sant Joan Despí

Aula d'educació ambiental

Espai de suport a activitats educatives i lúdiques de caire ambiental adreçades a les escoles, famílies i públic en general i organitzades per l'AMB i per l'Ajuntament de Sant Joan Despí. Aquestes segueixen quatre eixos d'interès: coneixement dels valors ambientals, biodiversitat, agricultura i mobilitat sostenible. Les activitats s'ofereixen a través de la Jugatecambiental, del programa Compartim un futur, i d'altres programacions que desenvolupa l'ajuntament de Sant Joan Despí.

Publicacions relacionades
  • Itinerari de descoberta Parc de la Fontsanta
    Tema:
    Sostenibilitat
    Tipus:
    Informatiu
    Públic:
    Formació reglada, Cicle superior de primària (5è i 6è), 1r cicle d’ESO (1r, 2n i 3r), Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edició:
    Full de mà
    Suport:
    Electrònic
Equipaments relacionats
  • Imatge del parc
    Municipis:
    Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
    Inauguració:
    1995
    Superfície:
    162.266,66 m2
Punts d'interès relacionats
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Espais participatius
    Descripció:
    El jardí de papallones i l'hotel d'insectes del parc de la Fontsanta és un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, conèixer les seves relacions i la importància que tenen pel nostre entorn. Es tracta d'un espai dissenyat per afavorir la presència de papallones i altres insectes, que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental. És un espai dinàmic i obert a la participació en les tasques de manteniment i també en l'estudi de la biodiversitat amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.

    Hotel d'insectes
    L'hotel d'insectes dóna refugi tot l'any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i fins i tot algun petit mamífer, però sobretot constitueix un lloc càlid on aquests petits animals troben materials que els faciliten l'estada durant l'hivern: troncs foradats que ajuden a niar diferents espècies d'abelles, pedres, branquillons, fulles, testos i escorces, que serveixen perquè hi hivernin insectes molt beneficiosos per a l'agricultura, com les marietes i crisopes, els escarabats o les tisoretes. És, doncs, un ecosistema ple d'éssers vius on descobrir cada dia noves espècies.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Espais participatius
    Descripció:
    La vinya del parc de la Fontsanta és un recurs educatiu per a les escoles, del que poden gaudir participant d'una activitat guiada per un educador ambiental, "el conreu de la vinya al parc de la Fontsanta", en la que es porta a terme la descoberta de la vinya a través de l'observació i la pràctica amb les eines de cultiu. Aquest mateix recurs s'utilitza per a la dinamització de diverses activitats familiars. Els participants realitzen diferents tasques de manteniment en relació a l'època de l'any (despampolar, abonar, ...).
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Jugatecambiental
    Descripció:
    La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família i conèixer els valors dels parcs metropolitans, la natura i el medi ambient a través del joc i l'activitat. A més a més, hi trobarem un punt d'informació del parc i el seu entorn, un espai de joc lliure i en cada sessió s'hi duu a terme una activitat dirigida amb continguts relacionats amb el parc i la sostenibilitat.

  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès ambiental
    Descripció:
    Després de recuperar el parc i el barranc com a gran zona verda, s'ha plantat una vinya amb uns 700 ceps per recordar el passat agrícola de la ciutat. Les varietats plantades són el macabeu i el merlot. Voltant la vinya, es poden observar algunes de les espècies de fauna que habiten al parc com coloms, tudons, conills i eriçons, que vénen a menjar els grans de raïm. Les plantacions de rosers que les envolten tenen la funció de servir d'indicadors de la presència de fongs o d'altres infeccions, ja que són més sensibles i per tant s'infecten primer. Si s'observen malalties als rosers, es pot preveure que en un futur podrien afectar les vinyes.