Aigua per a tot i per a tothom

Aixeta oberta emplenent un got d'aigua
Tema:
Aigua
Tipus:
Activitat en línia
Públic:
Formació reglada, General
Quan:
Del al (Desar)
Promotors:
AMB
Programa:
Compartim un futur

Inscripció

Descripció

L'activitat telemàtica "Aigua per a tot i per a tothom" vol donar a conèixer el cicle de l'aigua tot vinculant-ne el cicle natural i el cicle urbà, així com la relació d'aquest procés amb la gestió que en fa l'Àrea Metropolitana de Barcelona. L'activitat consta de quatre mòduls independents entre ells i una introducció on s'explica quina és la situació actual pel que fa a l'ús de l'aigua en situació de confinament.

El primer mòdul presenta el cicle natural de l'aigua i fa un repàs dels diversos indrets on hi ha aigua al planeta i de l'abundància de l'aigua en les seves diferents formes, mitjançant l'aplicació del Google Maps que permet viatjar de manera virtual per llocs com les cascades Victòria, els llacs tibetans o l'Antàrtida.

El segon mòdul se centra en el cicle urbà de l'aigua, en com fer-ne un ús sostenible i com calcular-ne el consum de cada participant mitjançant una calculadora virtual. També reforça els hàbits sostenibles i les bones pràctiques en relació amb l'ús de l'aigua.

El tercer mòdul presenta el valor ecològic intrínsec de l'aigua, el valor per als ecosistemes i com a regulador de la biosfera, i el concepte d'aigua virtual. Amb una altra calculadora es farà el càlcul de la petjada hídrica de cada participant.

Finalment, el quart mòdul serveix de conclusió i consisteix en fer un concurs en línia (tipus Kahoot!) amb preguntes dels temes que s'han tractat durant l'activitat.

Atès que és una activitat telemàtica es recomana que tothom que hi participi disposi d'un mòbil amb lector de codis QR (es pot descarregar una aplicació); d'aquesta manera podran anar entrant en els vincles que proposen les diferents dinàmiques. Les explicacions, dinamització i recursos de l'activitat són en català. Les explicacions també poden ser en castellà. En cas d'anglès i francès, cal consultar.

Aquesta activitat en línia del programa Compartim un Futur neix durant la situació extraordinària de la COVID-19.

Consultar activitats prèvies i posteriors al catàleg.

Lloc i durada de l'activitat

És una activitat en línia que es pot fer des de qualsevol lloc amb un ordinador i connexió a internet.
La durada és d'1 h. 

Inscripcions

Cal enviar un correu a assessoria.compartim@amb.cat 

Requeriments / material imprescindible

Ordinador i connexió a internet. 

Publicacions relacionades
Notes de premsa relacionades