Municipis i temps

El paper dels governs locals en l'impuls de les polítiques del temps
Les polítiques del temps, objectius i beneficis per a la ciutadania
Per una nova organització del temps a l'àrea metropolitana de Barcelona
Les ciutats com a actors clau per a l'impuls de les polítiques del temps
Bones pràctiques
Ús del temps a escala local. Accions i serveis.
- Barcelona
- Barcelona cuida. Espai d'informació i recursos per a la cura, amb la posada en marxa del Centre d'Informació, Assessorament i Orientació per a cuidadors i cuidadores.
- Clàusula de conciliació corresponsable en la contractació pública. Introducció d'una clàusula en la contractació pública d'organitzacions per a l'aplicació de mesures en matèria de conciliació i de corresponsabilitat.
- Decidim Barcelona. Infraestructura digital que ofereix a la ciutadania organitzar el seu temps i facilitar la participació en línia.
- Xarxa NUST. Xarxa d'Empreses de Nous Usos Socials del Temps, creada el 2006 i integrada per empreses i organitzacions compromeses amb el desenvolupament d'una gestió del temps més eficient i sostenible i amb l'harmonització del temps laboral amb la resta de temps de la vida quotidiana.
- L'Ajuntament compromès. Impuls de 10 mesures clau per promoure una organització del temps més saludable, igualitària i eficient.
- Concilia. Servei de canguratge que es basa en una prova pilot, un projecte de conciliació de la vida laboral, familiar i personal.
- Activa't fent salut. Promoció de la salut i el benestar dels treballadors.
Més informació - Esplugues de Llobregat
- Reforma horària. A través de diferents actes es comença a sensibilitzar i fer pedagogia sobre la reforma horària: línies estratègiques en el II i III Pla d'igualtat de gènere d'Esplugues; IV Jornada Emprenem, 2015; adhesió a la Iniciativa per a la Reforma Horària. Esplugues va ser una de les quatre ciutats catalanes escollides per liderar aquest procés participatiu, juntament amb Barcelona, Girona i Terrassa.
- Setmana dels Horaris. A Esplugues de Llobregat es va celebrar la 1a edició de la Setmana dels Horaris del 26 de febrer al 2 de març del 2018, que va aconseguir que l'Ajuntament, empreses, entitats i establiments s'adherissin a aquesta iniciativa en la mesura de les seves possibilitats tot incorporant noves i bones pràctiques a la seva jornada laboral habitual. Aquesta iniciativa va ser organitzada conjuntament per l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, AEBALLL, PIMEC Baix Llobregat-Hospitalet, CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, UGT Baix Llobregat.
- Xarxa d'Empreses, Entitats i Comerços per a la Reforma Horària. Iniciativa municipal que té la finalitat de crear un espai comú per assolir reptes i objectius en aquest àmbit. Formen part de la xarxa totes les empreses, establiments i entitats de serveis del tercer sector amb seu o delegació al municipi d'Esplugues de Llobregat i que estan d'acord amb la finalitat i els objectius de la reforma horària.
- Molins de Rei
- Comunicació telemàtica. Utilització de les tecnologies en reunions telemàtiques dels càrrecs electes, treballadors municipals i amb associacions i entitats del municipi.
- Menjar a casa. Establiment del menjar a domicili per part de molts locals de restauració.
- Música no presencial. Formació telemàtica a l'alumnat de l'Escola de Música Julià Canals.
- Recollida escombraries. Canvi d'horari en la recollida.
- Esports a l'hora. Aprofitament de diferents espais del municipi per avançar l'hora d'inici de les pràctiques.
- Avançament horari de les reunions amb entitats.
- Sant Boi de Llobregat Els usos del temps com a política pública
Pla d'ús del temps, Ajuntament de Sant Boi de Llobregat 2011. Pla elaborat amb 78 agents polítics, econòmics i socials i amb la participació ciutadana. Recull de propostes per a l'harmonització del temps laboral, familiar i personal de la ciutadania.
Les polítiques de temps a Sant Boi de Llobregat - Sant Cugat del Vallès
Puja