Més de 100 alumnes de l'Hospitalet de Llobregat participen en una activitat de sensibilització contra la contaminació atmosfèrica

| Tema: Sostenibilitat

La sessió de treball ha comptat amb la col·laboració de l'AMB, que lidera la lluita per millorar la qualitat de l'aire a la metròpolis, amb mesures com la ZBE Rondes de Barcelona, i que té un ampli bagatge en activitats d'educació ambiental. Els temes debatuts s'alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, i es treballen en el context de la declaració d'emergència climàtica

El 3 de desembre, dins del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, 110 alumnes de primària i secundària i els seus tutors, provinents de 30 centres educatius públics i concertats del municipi de l'Hospitalet de Llobregat, han participat en una dinàmica de treball durant dues hores, a l'Espai Jove de Ca n'Arús.

L'objectiu d'aquesta activitat ha estat fer partícips infants i joves del disseny d'accions que contribueixin a reduir la contaminació atmosfèrica al territori metropolità. L'activitat ha estat impulsada conjuntament entre l'àrea d'Educació, Esports i Joventut i l'àrea d'Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. També ha comptat amb la col·laboració de l'AMB, que actualment està liderant la lluita contra la contaminació atmosfèrica al territori metropolità, centrada en la implantació de la zona de baixes emissions (ZBE) de les rondes de Barcelona.

L'AMB també aborda mesures per promoure la sostenibilitat al programa d'educació ambiental Compartim un Futur, que inclou diverses activitats dedicades a la millora de la qualitat de l'aire, així com a la mitigació del canvi climàtic, seguint els objectius del Pla clima i energia 2030.

Enfocament global sobre l'emergència climàtica

Durant l'activitat, alumnes i tutors han debatut sobre quatre eixos entorn de la situació d'emergència climàtica actual. Així, els temes proposats han estat:
  • Mobilitat, emissions i salut.
  • Aigua.
  • Biodiversitat i verd urbà.
  • Energia, residus i economia circular.
El debat ha analitzat com incidir positivament en aquests eixos des de diferents àmbits: a casa, a l'escola i amb amics i coneguts. Finalment, cada grup de treball ha generat un document de propostes. Els grups explicaran aquestes resolucions a la resta de companys i companyes de classe durant els propers dos mesos. A continuació, recolliran les propostes i bones pràctiques que ja s'estan duent a terme i, finalment, tornaran a trobar-se en una jornada a principis de febrer del 2020 per posar-les en comú.

Documents relacionats
On
Marker
Espai Jove de Ca n'Arús L'Hospitalet de Llobregat