L'AMB rep 5,4 milions del govern espanyol per a la construcció d'habitatge de lloguer assequible

És el primer pagament de l'acord signat el 2020 entre l'AMB, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la Generalitat de Catalunya. El conveni preveu un ajut total de 20 milions d'euros i la construcció de més de 1.200 habitatges de lloguer assequible a la metròpolis de Barcelona.

L'AMB rep la primera transferència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) per contribuir a las polítiques metropolitanes d'habitatge i, en concret, a la construcció de pisos de lloguer assequible amb protecció oficial.

Es tracta del primer pagament previst en l'acord signat el 2020 entre l'AMB, el MITMA i la Generalitat. El conveni preveu una contribució total de 20 milions d'euros per part del Ministeri i la construcció de 1.200 habitatges de lloguer assequible a la metròpolis de Barcelona.
 
Aquesta primera transferència de 5,4 milions contribuirà a finançar el cost d'explotació de 327 nous habitatges de titularitat pública, que han d'estar finalitzats abans del 2025.

Antonio Balmón, vicepresident executiu de l'AMB, ha destacat que "la contribució econòmica del Ministeri és un reconeixement a la solvència i experiència de l'AMB en la promoció i gestió d'habitatge protegit. En els darrers 5 anys hem construït més de 5.000 habitatges amb protecció oficial al territori metropolità".

Balmón també ha posat en valor la col·laboració interadministrativa com a musculatura imprescindible per impulsar polítiques públiques d'aquesta magnitud.

D'aquest bloc de més de 1.200 habitatges de lloguer protegit, l'AMB actualment en té 554 en fase de redacció de projecte, de licitació o de construcció als municipis de Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, Sant Just Desvern, Castelldefels, Sant Andreu de la Barca.

Pel que fa als 687 habitatges restants, els ajuntaments de Barberà del Vallès, Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Montgat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans ja han cedit a l'IMPSOL el sòl on s'ubicaran i estan a l'espera de la redacció dels projectes.

L'habitatge, una necessitat bàsica i un mercat tensionat a la metròpolis de Barcelona

La dificultat de gran part de la població de la metròpolis de Barcelona per accedir a un habitatge digne a un preu assequible és un dels principals problemes que actualment afecten aquest territori. L'escassetat d'habitatge construït i l'augment dels preus, combinats amb els efectes d'una crisi econòmica encara present, fan impossible que moltes persones puguin accedir a aquest dret bàsic. Segons els estudis específics realitzats, l'àrea metropolitana de Barcelona és un dels territoris de l'Estat espanyol amb un fort desajust entre demanda, oferta i preu.

Documents relacionats
Enllaços relacionats