L'AMB presenta els nous autobusos híbrids per als serveis JustMetro i Esplubús

| Tema: Mobilitat elèctrica, Mobilitat i transport, Mobilitat sostenible

Es presenten sis nous autobusos híbrids per als serveis de bus JustMetro i Esplubús. Aquesta acció correspon a la renovació de la flota del servei de Bus Metropolità de gestió indirecta cap a vehicles més sostenibles que està fent l'AMB, d'acord amb els municipis metropolitans. El passat mandat, l'AMB va adquirir 135 vehicles híbrids i elèctrics. Per al període 2020-2023, l'AMB recorda que té previst adquirir 200 vehicles elèctrics i híbrids més per al servei de Bus Metropolità de gestió indirecta.

Busos de Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat (16 de desembre 2019)

Avui dilluns, 16 de desembre de 2019, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, el primer tinent d'alcaldia d'Esplugues de Llobregat i regidor de Territori i Sostenibilitat, Eduard Sanz, i l'alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, han presentat els nous autobusos híbrids per als serveis de bus JustMetro i Esplubús.

"Hem fet una ferma aposta de renovació i ambientalització de la flota d'autobusos de l'AMB per reduir les emissions i la contaminació atmosfèrica, que afecta directament la salut de les persones", ha exposat Antoni Poveda. "Des de les administracions públiques hem de tenir el compromís de seguir millorant el transport públic", ha afegit, i ha recordat l'entrada en vigor, l'1 de gener de 2020, de la ZBE Rondes de Barcelona, que suposarà restriccions de circulació per als vehicles més contaminants, de dilluns a divendres laborables, de 7.00 a 20.00 h.

"La nostra missió és promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, saludables i segurs. Administracions com l'AMB poden establir criteris i objectius comuns a tot el territori i un exemple clar són les línies urbanes que fan servei als municipis", ha explicat l'alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà.

"Avui presentem un salt endavant que no té marxa enrere. És una mesura més per millorar l'aire que respirem i una aposta ferma per mètodes de transport molt més sostenibles. Des de les administracions públiques som els primers que hem de donar exemple", ha exposat Eduard Sanz, primer tinent d'alcaldia d'Esplugues de Llobregat i regidor de Territori i Sostenibilitat AMB.

Sis nous autobusos sostenibles
Concretament, avui es presenten sis vehicles híbrids nous en les línies JustMetro (JM) i Esplubús (EP2), serveis públics de transport col·lectiu urbà de viatgers dels municipis de l'eix Laureà Miró (Esplugues de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei i Barcelona).

Per a la línia Just Metro (JM), que connecta Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat amb l'Hospital Sant Joan de Déu i el metro de Zona Universitària, l'AMB ha adquirit, a través de l'empresa Soler i Sauret S.A., quatre autobusos del model Veris Estàndard Partial Electric amb bateries de 24 kWh. Aquest tipus d'autobús, de 12 metres de longitud i amb capacitat per a 97 persones (23 assegudes), permet circular en mode exclusivament elèctric durant un terç del recorregut (4,5 km dels 12 km en total). I així ho farà, de manera exclusivament elèctrica, en els següents trams del recorregut:

  • Al centre de Sant Just Desvern (carrer Miquel Reverter, rambla de Sant Just i carrer Major passant per la Mallola i fins al Col·legi Alemany).
  • A l'entorn de l'Hospital Sant Joan de Déu.
A banda, des de l'AMB es recorda que la línia JM ja disposa d'un sistema de prioritat semafòrica que permet que determinats semàfors es posin en verd al seu pas.

Per a la línia Esplubús 2 (EP2), que connecta la Miranda amb l'Hospital Sant Joan de Déu, l'AMB ha adquirit, a través de l'empresa Soler i Sauret S.A., dos autobusos híbrids del model Teris Midis Híbrids, amb ultracondensadors que permeten arrencar en mode elèctric per reduir el conjunt d'emissions contaminants i minimitzar el soroll especialment a l'entorn de les parades. Aquests autobusos són de 9,7 m de longitud i tenen capacitat per a  52 persones (17 assegudes). De la mateixa manera que els del servei JustMetro, disposen d'una rampa telescòpica automàtica i un espai reservat per als usuaris amb mobilitat reduïda.

Aquesta acció correspon a la renovació de la flota d'autobusos metropolitans de gestió indirecta que està fent l'AMB, d'acord amb els municipis metropolitans. El passat mandat, l'AMB va adquirir 135 vehicles híbrids i elèctrics. Per al període 2020-2023, l'AMB recorda que té previst adquirir 200 vehicles elèctrics i híbrids més per al servei de Bus Metropolità de gestió indirecta. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats