L'AMB i la Fundació BCN Formació Professional aposten per l'FP com a opció educativa per formar i qualificar els joves i inserir-los al món laboral amb garanties d'èxit

| Tema: Formació professional

La formació professional fomenta des dels oficis de sempre fins als que tenen més relació amb les noves tecnologies, i prepara els estudiants i els connecta amb empreses del teixit industrial del territori que valoraran la seva formació Per posar en valor l'FP i fer-la arribar als joves que vulguin cursar-la i les seves famílies, l'AMB i la Fundació BCN Formació Professional han activat la campanya "Prepara't per aterrar al món professional, amb l'FP aviat podràs volar". A més, la campanya pretén potenciar la modalitat dual, impulsar el sector logístic i posar fi als rols de gènere existents a l'FP La preinscripció als cicles de grau mitjà s'ha obert aquest dimarts i fins el dia 8 de juny, mentre que les preinscripcions als cicles de grau superior tindran lloc entre el 10 i el 17 de juny

Campanya FP

Coincidint amb l'obertura de les preinscripcions als cicles de formació professional per al curs acadèmic 2020-2021, l'AMB i la Fundació BCN Formació Professional tornen a apostar per la formació professional com a garantia d'ensenyament de qualitat que assegura la inserció en el mercat laboral dels joves que la cursen.

Tant l'AMB com la Fundació BCN Formació Professional creuen en el potencial de la formació professional per fomentar els oficis de sempre i els que tenen més relació amb les noves tecnologies, preparar els estudiants perquè siguin professionals qualificats i connectar-los amb el teixit industrial del territori, és a dir, amb empreses que valoraran la seva formació. A més, gràcies a l'oferta de professionals que suposa quan els estudiants acaben, l'FP contribueix a la reactivació econòmica.

Per aquests motius, l'AMB i la Fundació BCN Formació Professional han activat la campanya:

Prepara't per aterrar al món professional, amb l'FP aviat podràs volar 

Es tracta d'una campanya amb què es vol apropar la formació professional als joves que volen aprendre una professió i a les famílies que els ajuden a buscar quines inquietuds tenen. També es dirigeix a totes aquelles persones que volen reorientar els seus itineraris professionals o que volen emprendre.

Els objectius d'aquesta campanya són:

  • Posar en valor l'FP com una opció de futur per aprendre una professió i connectar amb el món laboral, i oferir la possibilitat d'internacionalitzar els estudis.
  • Potenciar els avantatges que aporta la modalitat dual, que permet a l'estudiant aprendre tant al centre educatiu com a l'empresa.
  • Destacar la relació amb el teixit industrial i la connexió amb els sectors emergents del territori, com el logístic.
  • Posar fi als rols de gènere associats a algunes famílies professionals, estimulant que les noies triïn opcions tècniques industrials i d'altres sectors emergents. Aquest objectiu neix per combatre el biaix de gènere que pateix l'FP: el 57 % de persones que hi opten són homes i el 43 %, dones; a banda, en alguns cicles formatius industrials les dones no arriben ni al 5 % de matriculats, com ara la fabricació mecànica, l'electricitat i l'electrònica.
Aquesta campanya coincideix amb l'inici de les preinscripcions als cicles de formació professional de grau mitjà per al curs acadèmic 2020-2021, que s'obren aquest dimarts, 2 de juny, i que estaran obertes fins el dia 8 de juny. Per la seva banda, les preinscripcions als cicles de formació professional de grau superior tindran lloc entre el 10 i el 17 de juny.

La campanya inclou una guia de tots els ensenyaments professionals que es poden cursar a l'àrea metropolitana, informació del calendari de preinscripcions i informació dels canals per tramitar-les.

La campanya als mitjans

Per interpel·lar directament els joves que es plantegen quin futur professional volen tenir i fer-los descobrir els avantatges i les possibilitats de l'FP, l'AMB ha dissenyat una acció comunicativa que es desenvoluparà sobretot als mitjans digitals i a la ràdio.

La campanya comença amb motiu del procés de preinscripció i s'allargarà fins al mes de setembre.

L'FP en xifres

  • Es poden cursar estudis de formació professional en 25 dels 36 municipis de l'àrea metropolitana.
  • A l'àrea metropolitana es poden estudiar 22 de les 24 famílies professionals existents. Això són 164 títols de grau mitjà i grau superior.
  • El curs 2018-2019, 57.876 persones es van matricular als estudis de formació professional a l'àrea metropolitana, que representen el 47,4 % del total de Catalunya. El 42 % d'aquests ho va fer en un CFGM i el 58 %, en un CFGS.
  • Des del 2013, a l'àrea metropolitana el volum de matriculacions ha crescut un 34 %.
  • 6 de cada 10 titulats en FP troben feina en els primers 9 mesos.
  • Els estudis confirmen la garantia d'inserció al món laboral amb la formació professional: el 70 % dels graduats de famílies industrials troben feina.
  • El 33 % de graduats en FP i el 57 % de graduats en FP industrial tenen un sou de més de 1.200 € mensuals.

Documents relacionats
Enllaços relacionats