L'AMB amplia la xarxa de Nitbus i posa en marxa avui la nova línia N26

Tornar

| Tema: Acció de govern

Aquesta nova línia reforça el servei de Nitbus entre plaça Catalunya, l'avinguda Paral·lel i el Port Olímpic i, combinada amb l'N6, permetrà una freqüència de pas de 10 minuts. Amb aquesta ampliació, el servei metropolità de Nitbus ja té 21 línies i arriba a 18 municipis metropolitans.

N26


L'AMB posa en marxa avui, dimecres 19 de juny, la nova línia de Nitbus N26, que connecta plaça Catalunya (Barcelona) i la zona Diagonal Mar-Fòrum (Barcelona), i que enllaçarà també amb altres línies de la xarxa de transport metropolità.

Aquesta nova línia reforçarà el servei de l'N6 en el tram comprès entre plaça Catalunya i la zona Diagonal Mar-Fòrum, que està tenint un alt increment de la demanda. D'aquesta manera, es reforça la connexió de Nitbus entre plaça Catalunya, l'avinguda Paral·lel i el port Olímpic. Les sortides combinades de les dues línies (N6+N26) permetran una freqüència de 10 minuts del servei de Nitbus en aquest tram.

El servei de Nitbus de l'N26 es prestarà amb nous vehicles híbrids articulats. Aquests ofereixen un 30% més de capacitat i suposen menys contaminació i menys soroll.

"Aquest nou servei reforça i amplia la xarxa del Nitbus que, amb aquesta nova incorporació, ja té 21 línies", ha recordat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB en funcions, Antoni Poveda. "Seguim ampliant el servei de transport públic metropolità i millorant la seva qualitat, perquè aquest esdevingui la primera opció entre la ciutadania", ha afegit Poveda, recordant l'objectiu de l'AMB de lluitar contra la contaminació atmosfèrica.

Servei Nitbus i balanç de la prova pilot de parades intermèdies a demanda
El Nitbus, que arriba a 18 localitats de la metròpolis, va portar durant l'any 2018 gairebé 9 milions de viatgers. Això suposa un increment de demanda del 12% respecte de l'any 2017. El servei compta, en total, amb 21 línies diferents, amb una freqüència de pas dels autobusos de 20 minuts.

D'altra banda, l'AMB recorda que des del 24 de febrer de 2018 està en marxa una prova pilot de parades intermèdies a demanda per a dones i menors d'edat al Nitbus, el servei d'autobusos nocturns metropolitans de l'AMB. Funciona en trams concrets de dues línies de Nitbus: l'N1, que connecta la Zona Franca i Mercabarna amb Trinitat Nova (servei disponible al tram del polígon industrial de la Zona Franca, entre les parades Carrer A i Mercabarna), i la línia N9, que connecta Tiana i Montgat amb plaça Catalunya (servei disponible a les parades dels municipis de Montgat i Tiana).

"La prova pilot ha estat rebuda amb bona acceptació per part de les usuàries i també dels conductors i s'està desenvolupant amb normalitat. El servei no s'està veient afectat", explica Poveda. "Els resultats indiquen que hi ha una necessitat molt localitzada en entorns molt concrets i que caldrà analitzar amb profunditat qualsevol nova actuació en aquest sentit perquè es doni el servei a la demanda allà on és realment necessari, sense perjudicar la resta d'usuaris i l'operativa habitual del Nitbus", ha afegit.

Enllaços relacionats

Prova: $provaURL