HMB completa el seu consell d'administració amb el conseller independent José Ramón Montserrat

| Tema: Habitatge

Habitatge Metròpolis Barcelona ha iniciat les seves quatre primeres promocions de pisos de lloguer assequible, dues en fase de construcció a Sant Boi i Montgat, i dues en fase de projecte a Barcelona. L'empresa mixta construirà 4.500 habitatges a la metròpolis de Barcelona en un termini d'entre 6 i 8 anys

Habitatge

El Consell d'Administració del nou operador metropolità d'habitatge de lloguer assequible, Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB), s'ha constituït definitivament avui divendres, 13 de maig del 2022, amb la incorporació del conseller independent José Ramón Montserrat Miró.

El Consell d'Administració de l'empresa mixta HMB està format per nou membres: quatre representants del sector públic (dos de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i dos de l'Ajuntament de Barcelona) i quatre de l'accionista privat (NICRent Residencial SL, a la vegada participada a parts iguals per CEVASA, Compañía Española de Viviendas en Alquiler SA, i Neinor Homes SA). El novè membre, que ha estat designat avui per unanimitat per la Junta General d'Accionistes, és el conseller independent José Ramón Montserrat Miró.

Conseller amb àmplia experiència
José Ramón Montserrat Miró té 66 anys i és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, amb especialitat en Empresa i Finançament, per la Universitat de Barcelona, i té el Màster Tributari de la Fundació Universitària de San Pablo, de la Universitat Abat Oliva.

El grup de La Caixa ha estat la columna vertebral de la seva trajectòria professional, al qual ha estat vinculat durant més de 40 anys en creixents responsabilitats dins del sector bancari, en banca comercial minorista retail, arribant a posicions de gestió, de direcció general d'unitat de negoci i de subdirecció general de vertical de negoci. Té una dilatada experiència com a conseller i una àmplia experiència i coneixement de l'activitat creditícia, molt especialment del sector immobiliari.

HMB, model pioner a Espanya
Habitatge Metròpolis Barcelona és el nou operador metropolità d'habitatge de lloguer assequible, participat en un 50 % pel sector públic (25 % l'AMB i 25 % l'Ajuntament de Barcelona) i en un 50 % pel sector privat (NICRent Residencial SL). A finals de 2021 es va formalitzar l'ampliació de capital d'HMB, necessària per engegar el projecte de construcció de 4.500 habitatges a la metròpolis de Barcelona en un termini de 6 a 8 anys.

Durant el primer trimestre del 2022 ha començat la primera fase de l'operació, amb dos  edificis en fase d'obres, un al Saló Central de Sant Boi del Llobregat (110 habitatges) i l'altre al Turó del Sastre de Montgat (58 habitatges), i altres dos en fase de projecte a Barcelona, un a la Sagrera (106 habitatges) i l'altre a la Marina del Prat Vermell (64 habitatges).

A aquestes promocions les seguiran una segona a la Marina del Prat Vermell (56 habitatges) i una altra a Sant Andreu (Casernes, 103 habitatges), ambdues a Barcelona; una més a Montgat (72 habitatges) i una altra a Sant Adrià de Besòs (la Catalana, 57 habitatges).

Documents relacionats