Barcelona Energia subministrarà energia verda a l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

| Tema: Energia

La comercialitzadora pública metropolitana augmentarà la seva facturació un 11 % amb els subministraments als ajuntaments de Sant Feliu i Sant Boi de Llobregat, que n'és client des de l'1 de juliol d'enguany

Barcelona Energia es consolida com l'elèctrica pública més gran d'Espanya: compta amb un total de 5.786 punts de subministrament públics i subministra 41,5 GWh d'energia renovable a usuaris privats (el consum equivalent a 16.000 famílies)

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d'electricitat 100 % renovable participada per l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB, finalitza, amb la signatura realitzada per ambdues parts aquest matí, els tràmits per l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a l'accionariat de la companyia. Així, la ciutat gaudirà del subministrament d'energia 100 % renovable als equipaments públics.

El tancament de l'acord amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat suposa 130 punts de subministraments nous, que sumats als 329 de Sant Boi de Llobregat assoleixen una xifra total de 459, un increment de la cartera de clients d'un 4,23 %. Quant a la facturació anual, s'estima que augmentarà en uns 8,1 milions d'euros, tenint en compte que 2,6 milions provindran de Sant Feliu de Llobregat i 5,5 milions de Sant Boi de Llobregat, xifra que suposarà un augment del 10,97 % respecte a la facturació actual.

L'entrada de les properes incorporacions dels ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Esplugues de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Sant Just Desvern i Castellbisbal representarà un augment addicional de 952  punts de subministrament, un 8,5 % més respecte als actuals. En conseqüència, la facturació de Barcelona Energia augmentarà uns 14,4 milions d'euros, aproximadament.

Actualment, la comercialitzadora pública, que ofereix la seva energia verda a la ciutadania dels 36 municipis metropolitans, suma un total d'11.180 punts de subministrament, dels quals 5.786 són públics i 5.394 privats (proveeix 41,5 GWh d'energia renovable a usuaris privats, el consum equivalent a 16.000 famílies). Per quota de mercat, Barcelona Energia se situa en la vuitena posició a la ciutat comtal i passarà de la novena a la vuitena posició a l'àrea metropolitana de Barcelona amb la incorporació dels nous ajuntaments.

En total, ja són 18 els ajuntaments metropolitans que han mostrat interès per adherir-se a Barcelona Energia i que tenen l'objectiu de beneficiar-se de l'energia d'origen 100 % renovable, així com de l'assessorament personalitzat i l'estalvi mediambiental de la comercialitzadora pública d'energia. 

Eloi Badia, vicepresident d'Ecologia de l'AMB, ha afirmat que "la vocació de Barcelona Energia és gestionar l'energia com a servei públic, amb transparència i qualitat". Així mateix, també ha destacat que "la bona feina realitzada està obtenint resultats i Barcelona Energia segueix consolidant-se com l'elèctrica pública més gran de l'Estat".

Més estalvi amb Barcelona Energia

La comercialitzadora pública va començar a subministrar la seva electricitat verda als edificis públics de l'Ajuntament de Barcelona l'1 de juliol del 2018 i, un any després, va permetre estalviar més d'1,3 milions d'euros al consistori de la capital catalana respecte a l'oferta de les grans elèctriques als ajuntaments.

A més, durant aquest període, no només s'ha aconseguit un estalvi econòmic, també s'ha evitat l'emissió de 120.000 tones de CO2 gràcies a l'energia 100 % renovable que comercialitza la companyia.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l'Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l'objectiu del qual no és el benefici econòmic, sinó el benestar i l'apoderament de la ciutadania.

Amb 11.180 punts de subministrament públics a ciutadans i empreses, Barcelona Energia continua treballant per la transició energètica, oferint electricitat d'origen 100 % renovable i sostenible a tots els usuaris i impulsant un model energètic bastat en l'eficiència, la generació d'energies renovables i la participació ciutadana.

Enllaços relacionats
On
Marker
Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat Sant Feliu de Llobregat