Barcelona Catalonia posiciona a MIPIM la capital catalana i la seva àrea metropolitana en el mapa mundial de les ciències de la vida i les tecnologies de la salut

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic

Barcelona Catalonia assisteix a la fira immobiliària de Canes MIPIM 2025, que s’allargarà fins aquest divendres, 14 de març. La delegació ha incorporat un cop més socis públics i privats per oferir una oferta conjunta als inversors estrangers. Destaquen projectes com el Parc de l’Alba, el 22@Nord o el Biopol- Granvia

Barcelona Catalonia, format per la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), assisteix a la fira immobiliària MIPIM 2025, la 18a edició, on presenta els principals projectes urbanístics, tractors per a l’economia catalana. Un any més, la fira immobiliària, un dels principals esdeveniments sobre el desenvolupament urbà i la inversió a Europa, se celebra a Canes (França), de l’11 al 14 de març.

En l’edició d’enguany, MIPIM vol influir i accelerar la transformació de l’entorn urbà. També vol esdevenir un espai on plantejar solucions concretes i connectar la comunitat immobiliària internacional per crear indrets més sostenibles, habitables i pròspers per a les persones. En aquest context, la fira és una oportunitat per explicar els projectes estratègics que s’estan desenvolupant a Barcelona, a l’àrea metropolitana i a tot Catalunya.

Amb el lema “Where else?”, Barcelona Catalonia hi presenta projectes d’arreu del territori català amb diferents oportunitats d’inversió per a tots els sectors. Mostra Barcelona i Catalunya com una àrea ideal per a les inversions i els nous projectes, tot reafirmant el seu compromís amb els models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors. 

 

Conferència de Barcelona Catalonia. Life Sciences: the roadmap for reindustrialisation

En el marc de MIPIM i com a conferència del programa oficial, Barcelona Catalonia organitza, per setena vegada, una trobada per debatre sobre la captació de talent i la reindustrialització vinculada a les tecnologies de la salut. Aquesta conferència posarà l’accent en el paper de la indústria de les ciències de la vida com a catalitzador de la reindustrialització de Barcelona, la seva àrea metropolitana i Catalunya. A més, donarà a conèixer noves oportunitats d’inversió i els actors clau de la cadena de valor de la indústria i l’ecosistema de les tecnologies de la salut. En definitiva, mostrarà com el sector de les ciències de la vida està configurant l’economia metropolitana de Barcelona i liderant una nova reindustrialització de Barcelona i Catalunya. La sessió serà conduïda per Sílvia Labé, directora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitiva de Biocat, i comptarà amb la participació d’Iker Cano, CEO i cofundador de Cosymbio Labs, i Oliver Pou, responsable sènior d’Innovació Oberta a Barcelona Health Hub.

A banda de la programació oficial de la fira, l’estand de Barcelona Catalonia organitza un seguit de trobades, xerrades i presentacions per conversar sobre Barcelona i Catalunya com a espai d’innovació, per invertir-hi i per establir-s’hi. En aquesta edició, l’Ajuntament de Barcelona vol destacar el seu perfil com a ciutat per a la ciència i la innovació, amb àrees com el 22@ nord i la diversificació econòmica al centre de la ciutat, amb més protagonisme per al sector de les ciències de la vida i projectes com el de la Ciutadella del Coneixement o l’arribada d’AstraZeneca a l’edifici Estel. El Govern de la Generalitat de Catalunya hi ha presentat l’Estratègia territorial dels sectors d’activitat econòmica de Catalunya.

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB participa un any més a la fira acompanyant nou municipis metropolitans, per donar visibilitat a les seves oportunitats d’inversió i atraure projectes empresarials d’alt valor afegit a: Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Viladecans. Amb el lema “Discover the Metropolitan Projects”, a l’estand del Barcelona Catalonia es presentaran els projectes urbanístics de Gavà (Els Joncs, Ponent i Roca City), Esplugues de Llobregat (Porta Barcelona), Sant Adrià de Besòs (Les Tres Xemeneies) i Sant Feliu de Llobregat (Soterrament).

 

La col·laboració publicoprivada com a reclam per als inversors estrangers

Barcelona Catalonia consolida el seu model de col·laboració publicoprivada, que suma les propostes de les diferents administracions i els projectes de companyies privades del sector. En aquest sentit, l’estand de MIPIM aplega empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya. En aquesta ocasió, col·laboren amb Barcelona Catalonia la Fundació B-Tec del Campus Diagonal-Besòs, Catalonia Trade & Investment i el Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès. També hi són presents els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de LLobregat i Viladecans. Així com una trentena de socis privats, formats per enginyers, arquitectes, advocats i serveis immobiliaris, que tenen la seu a Catalunya.
 

On
Marker
Palais des Festivals | Cannes, France