Antonio Balmón: "Si la Generalitat condemna les platges a la desaparició, condemna un espai públic metropolità imprescindible per al benestar social"

| Tema: Platges

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, sorpresa i defraudada per la renúncia del Govern català a salvar les platges de la metròpolis

El vicepresident executiu de l’AMB recorda que les platges són equipaments naturals i socials indispensables, “molt especialment per als ciutadans i les famílies amb menys recursos econòmics”

Platges metropolitanes

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha rebut amb sorpresa i estupor la informació que la Generalitat de Catalunya rebutja demanar més sorra per protegir les platges de la regressió causada pels temporals.

El vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón, s’ha declarat “preocupat i defraudat” per la renúncia de la Generalitat, publicada avui als mitjans de comunicació.

Balmón ha remarcat: “Condemnar les platges metropolitanes a la inanició i fins i tot a la desaparició significa condemnar un equipament natural i social de primera magnitud, és a dir, condemnar el benestar comunitari”.

El vicepresident ha recordat que gairebé 11 milions de persones van gaudir de les platges metropolitanes l’any 2022. Els usuaris van puntuar amb un 7,76 sobre 10 la qualitat de les platges, segons una enquesta de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB).

Aquestes dades, ha indicat Balmón, consoliden les platges com l’espai públic més visitat i més ben valorat de la metròpolis de Barcelona. “Les platges són un equipament públic imprescindible per al benestar social de la població metropolitana, i de manera molt especial per als ciutadans i les famílies amb menys recursos econòmics”, ha destacat el vicepresident executiu de l’AMB.

Balmón ha recordat que l’AMB treballa actualment amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en l’estudi d’actuacions a curt i mitjà termini per revertir la regressió de la sorra. Aquesta ha estat i és una reclamació prioritària de l’AMB. “La institució metropolitana, per suposat, no deixarà de reclamar les aportacions de sorra i les actuacions infraestructurals necessàries per protegir les nostres platges, les platges de tots”, ha agregat Balmón. 

El vicepresident metropolità ha expressat el seu malestar davant del que sembla una línia comuna en diferents polítiques de la Generalitat, consistent a menystenir i culpabilitzar sempre el món local. “La solució als problemes mai pot ser el càstig permanent dels municipis”, ha reblat Balmón.

Enllaços relacionats