Tenim Drets, Teixim Llibertats

| Tema: Cooperació internacional

Es presenta el programa metropolità en defensa dels drets humans des del món local.

Aquest matí s'ha celebrat a Torrelles de Llobregat l'acte de presentació del programa "Tenim Drets, Teixim Llibertats", que han posat en funcionament l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB i els ajuntaments metropolitans més petits, de menys de 10.000 habitants: Begues, Cervelló, el Papiol, la Palma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat, en defensa dels drets humans des del món local.



Amb aquest programa es busca la complicitat dels municipis per promoure la consciència crítica i el compromís de la ciutadania envers les desigualtats i els conflictes globals. "Tenim Drets, Teixim Llibertats" es focalitza, en la primera edició, en la promoció dels drets humans de les persones refugiades.

Durant el 2015, aproximadament 322.000 persones van creuar la Mediterrània cap a Europa, segons les dades d'ACNUR, fugint de la violència i la persecució, i aquesta xifra no ha deixat de créixer en els últims anys. El conflicte bèl·lic de Síria, iniciat el 2011, ja ha provocat 7,6 milions de persones desplaçades internes i 4 milions de refugiades.

"Tenim Drets, Teixim Llibertats" promou, a través de diverses activitats i tallers dirigits a tothom el coneixement de la realitat de les persones refugiades i que sol·liciten dret d'asil, i pretén fomentar la comprensió i el respecte, i alhora motivar un canvi d'actituds. Una de les accions més importants serà l'acte final, el dia 14 de maig, a la platja de Barcelona, on es teixirà un tapís gegant a partir de fragments de tela amb denúncies i desitjos que s'hauran recollit al llarg de totes les activitats del programa previstes als municipis.

L'acte d'aquest matí ha inclòs una taula rodona moderada pel periodista Adrià Bas, en la qual han participat Nour Al Chikh Oughlli, testimoni de Síria, i Fernando Pujol, de l'ONG Proactiva Open Arms.

La posada en funcionament d'aquest nou programa metropolità ha suposat l'inici a l'AMB d'una àrea de treball d'Educació per la Justícia Global que elaborarà materials d'informació i sensibilització per a la ciutadania, i organitzarà accions de conscienciació al territori metropolità. 

Documents relacionats
On
Marker
Plaça de Sant Martí Torrelles de Llobregat