Geografia i futur de la metròpolis

| Tema: Metròpolis, Relacions internacionals

Esmorzar informatiu amb diferents geògrafs sobre la Nova Agenda Urbana

El passat dimecres 13 de juny es va fer un esmorzar informatiu a la terrassa de l'Hotel Barceló Raval de Barcelona amb diferents geògrafs que es dediquen a la comunicació. Hi van assistir Marcos Amores (Betevé), Luismi Pérez (mitjans locals i RTVA Andorra), Rosana Rel (Cadena SER) i Sergi Loras (Sants 3 Ràdio i Betevé).

L'esmorzar va servir perquè diversos responsables tècnics de l'AMB expliquessin, des de diversos àmbits, com estan treballant per donar forma al nou model urbà i metropolità del futur, sorgit des de la cimera d'Hàbitat III. En aquesta trobada internacional s'han marcat els reptes de la Nova Agenda Urbana per construir societats més justes, més saludables, més cohesionades i més sostenibles.

L'esmorzar va ser una activitat complementària del Congrés Post-Hàbitat III, organitzat el 22 i 23 de maig per l'AMB, que va reunir experts mundials de diverses disciplines, justament per debatre sobre el futur de les conclusions de la cimera d'Hàbitat III.

Espai públic, desenvolupament urbanístic, mobilitat i sostenibilitat

Des de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació, organitzadora del Congrés Post-Hàbitat III, es va fer una explicació de context, es va posar en relació la Nova Agenda Urbana i el concepte d'Hàbitat III i es va fer èmfasi en aquesta visió metropolitana i en la participació ciutadana, així com en els 4 elements temàtics que surten en el full de ruta del recent congrés celebrat a l'àrea metropolitana.

Per la seva banda, la Direcció de Serveis de l'Espai Públic va exposar la feina feta en la conservació de l'espai públic i les tasques per recosir o connectar les platges, els espais verds, Collserola, etc. per tal que tot plegat tingui un sentit, que estigui interrelacionat. Així, l'espai públic s'encamina a la preservació de la biodiversitat i a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. Els responsables del procés de redacció del Pla director urbanístic metropolità (PDU) van contextualitzar aquesta informació tot explicant els antecedents urbanístics de la metròpolis.

Finalment, es van analitzar les causes i els efectes de la mobilitat sostenible tot posant de relleu la necessitat de canviar d'hàbits en tots els sectors de la societat.

El motiu d'escollir la terrassa de l'Hotel Barceló Raval és simbòlic, ja que va implicar disposar d'una vista privilegiada de la metròpolis de Barcelona com un tot connectat. Una idea reivindicada i recollida en el full de ruta del congrés Post-Hàbitat III.

Documents relacionats
On
Marker
Hotel Barceló Raval