Estratègies internacionals en àrees metropolitanes

Tornar

| Tema: Metròpolis, Relacions internacionals

Es presenta l'estudi "L'acció internacional de les metròpolis"


Els dies 4 i 5 de juliol de 2019 es va celebrar a Barcelona el Seminari sobre Estratègies Internacionals en Àrees Metropolitanes, organitzat per l'AMB, el Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB), l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI), l'Associació Mundial de Grans Metròpolis (Metropolis) i l'Alianza Euro-Latinoamericana de Cooperación (AL-LAS).

El seminari es va iniciar amb una sessió oberta al públic en la qual es va presentar l'estudi "L'acció internacional de les metròpolis", elaborat pel CIDOB, on s'analitzen cinc casos corresponents a les metròpolis de Durban, Medellín, Seül, Mont-real i Viena. Aquest estudi és útil per a l'AMB perquè fa recomanacions respecte al compliment dels seus objectius d'internacionalització. Posteriorment, representants de diferents àrees metropolitanes com Amsterdam, Manchester i Montevideo van destacar la necessitat d'involucrar els diversos actors presents al territori metropolità, així com d'una voluntat política sòlida, com a elements clau per assolir la internacionalització d'àrees metropolitanes. També es va comptar amb la participació d'actors metropolitans com representants de l'Ajuntament de Gavà, l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i el Port de Barcelona.

Cadascuna de les sessions tancades posteriors es va emmarcar en els tres eixos centrals d'aquest seminari: la dimensió econòmica de l'acció internacional metropolitana, la internacionalització metropolitana a través del capital humà i la construcció d'estratègies metropolitanes internacionals amb actors locals. La necessitat d'un enfocament que comparteixi una visió territorial, la inclusió d'aspectes diversos a l'econòmic en l'estratègia d'internacionalització de les àrees metropolitanes i la necessitat de compartir i difondre aquestes estratègies entre la totalitat dels actors territorials, incloent-hi la ciutadania, com en el cas de Mont-real, van ser algunes de les principals aportacions al debat.

Els resultats, les conclusions i les recomanacions del seminari serviran de base per elaborar un document sobre tendències d'internacionalització metropolitana que produirà l'Observatori de Metròpolis. 

Enllaços relacionats

On

  • Marker

    CIDOB Carrer d'Elisabets, 14, 08001, Barcelona

Prova: $provaURL