City Managers Community

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB va explicar la implementació del 5G a l'àrea metropolitana

El 7 de juliol de 2021 es va dur a terme una trobada de la City Managers Community de la xarxa Metropolis. Es tracta d'una comunitat que reuneix els líders de les principals ciutats i àrees metropolitanes membres de la xarxa per identificar reptes compartits i solucions pràctiques per a la prestació de serveis públics a escala metropolitana.

En aquesta sessió, la temàtica principal va ser la implementació de la tecnologia 5G, la qual s'està començant a introduir en diversos territoris metropolitans, com per exemple Madrid, Ramallah, Sao Paulo, Gauteng, Rio de Janeiro, Seül, Guangzhou i l'AMB.

Ramon Torra, gerent de l'AMB, va explicar la necessitat de vincular el 5G amb els serveis públics i les competències metropolitanes. El 5G és una tecnologia que té múltiples aplicacions en els serveis de les metròpolis, com per exemple el transport i la mobilitat, la gestió de l'espai públic (platges i parcs), la gestió de riscos, el suport a les PIME i el teixit productiu, entre d'altres.

Així mateix, va presentar els objectius principals de la implementació del 5G a l'àrea metropolitana, com ara crear més capacitat en els serveis que l'AMB ofereix a municipis, empreses i ciutadans, amb una gestió més eficient i pròxima a la ciutadania. Torra també va argumentar que és important establir diàleg amb les operadores, ja que necessiten posar la infraestructura al territori gestionat per les ciutats i metròpolis.

Aquesta sessió també va tenir l'objectiu d'acordar quins seran els pròxims temes i dinàmiques per tractar en la propera trobada de la City Managers Community a l'octubre.

Documents relacionats