Jardí de Papallones i Hotel d'insectes

Categoria: Interès ambiental

Municipis: Badalona

Jardí de les Papallones i Hotel d'insectes

El jardí de papallones i l'hotel d'insectes són un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, conèixer les seves relacions i la importància que tenen pel nostre entorn. És un espai dinàmic i obert a la participació d'entitats i centres educatius del que poden gaudir participant d'una activitat guiada per un educador ambiental "la biodiversitat del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús" en la que es porten a terme tasques de manteniment i s'estudia la biodiversitat amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.

Hotel d'insectes

L'hotel d'insectes dóna refugi tot l'any a insectes, aràcnids, amfibis, rèptils i fins i tot algun petit mamífer, però sobretot constitueix un lloc càlid on aquests petits animals troben materials que els faciliten l'estada durant l'hivern: troncs foradats que ajuden a niar diferents espècies d'abelles, pedres, branquillons, fulles, testos i escorces, que serveixen perquè hi hivernin insectes molt beneficiosos per a l'agricultura, com les marietes i crisopes, els escarabats o les tisoretes. És, doncs, un ecosistema ple d'éssers vius on descobrireu cada dia noves espècies.

Marker
Av. Navarra, 205, 08911, Badalona
Com anar-hi
Transports al voltant de...
Publicacions relacionades
Equipaments relacionats
Punts d'interès relacionats
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Aula ambiental
    Descripció:
    Situada al costat del jardí de papallones i del jardí de les ciències, l'aula disposa de 140 m2 de superfície. Espai de suport a activitats educatives i lúdiques de caire ambiental que es realitzen al parc, adreçades a les escoles, famílies i públic en general i organitzades per l'AMB i per l'Ajuntament de Badalona. Aquestes segueixen quatre eixos d'interès: coneixement dels valors ambientals, biodiversitat, meteorologia i canvi climàtic i l'aigua. Les activitats s'ofereixen a través de la Jugatecambiental, del programa Compartim un futur i altres programacions que desenvolupa l'ajuntament de Badalona.
Projectes relacionats