Caixes niu als parcs metropolitans

| Tema: Parcs

Hi ha instal·lades 200 caixes niu per ocells i 30 per a ratpenats

Actualment als parcs metropolitans hi ha ubicades prop de 200 caixes niu per a ocells i una trentena per a ratpenats; ajuden a mantenir la biodiversitat quan hi ha una manca important d'arbres vells o roques amb cavitats naturals. Afavorir la presència d'ocells insectívors i de ratpenats és important perquè funcionen com a limitadors de mosquits i ajuden al control de plagues.

Les caixes niu es controlen per saber si estan ocupades. El seguiment es fa per diferents vies: a través de les activitats de la Jugatecambiental, mitjançant entitats ambientals o bé amb la participació de centres educatius propers al parc.

Recentment també s'han instal·lat 10 caixes niu per a ocells al jardí de l'AMB i dues per a ratpenats, i s'estan planificant més instal·lacions en altres parcs metropolitans.

Aquestes actuacions formen part del Pla de millora de la biodiversitat dels parcs i platges metropolitans, que l'AMB està elaborant i que definirà, entre d'altres, les línies de treball per afavorir la presència de fauna als parcs així com l'estratègia d'educació ambiental i participació per promoure la vinculació de les persones amb la conservació del seu entorn natural més proper.

Documents relacionats
Enllaços relacionats