Leonardo da Vinci al PRBB

| Tema: Metròpolis

Intervenció mural a l'estació Ciutadella/Vila Olímpica del Metro de Barcelona

S'ha inaugurat al passadís de l'estació Ciutadella/Vila Olímpica de la L4 del Metro de Barcelona, la intervenció mural "Leonardo al PRBB". Una mostra que commemora el 500 aniversari de Leonardo da Vinci i té per objectiu donar a conèixer la recerca que es realitza als centres del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona PRBB. Nascuda d'una col·laboració entre TMB, AMB i el PRBB, la intervenció serà visible durant 3 mesos, a partir del 25 de juliol del 2019.

La mostra es pot seguir a les xarxes socials a través del hashtag #LeonardoalPRBB.

Perfil de la recerca del PRBB

La comunitat científica del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) ofereix amb aquesta mostra una mirada a la biologia humana.

Sota l'afirmació d'aquest pintor i científic multidisciplinari, "El plaer més noble és l'alegria d'entendre quelcom", es desplega de manera molt visual una petita part del coneixement científic sobre els humans.

El fil conductor de la mostra, "de macro a micro", segueix el perfil de la recerca que es fa al PRBB, on més de 800 científics i científiques estudien diversos aspectes de la biomedicina des de tots els àmbits i nivells; del més petit (les molècules i l'ADN) al més gran (les poblacions i la interacció amb el planeta), passant per les cèl·lules i teixits. Així, la mostra s'ha dividit en sis grans temes: Poblacions, Homo sapiens, Òrgans, Cèl·lules i Genoma.

Amb l'objectiu de generar una major visibilitat de l'activitat científica en els centres de recerca del veí PRBB, la mostra trilingüe del metro contraposa il·lustracions de Leonardo da Vinci amb preguntes científiques actuals, aplicacions i tendències en les ciències de la vida i la biomedicina.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Estació Ciutadella/Vila Olímpica (L4)