La teva pròpia energia

pplaca solar
Per què és important generar l'energia tu mateix?
Hi ha múltiples motius: estalviar diners, lluitar contra el canvi climàtic, fer comunitat  i donar la volta al sistema energètic està al teu abast.
 • 1 - Per estalviar diners
  L'electricitat és cada dia més cara. Si la generes tu mateix, una part et sortirà gratis.

  La inversió en les plaques solars l'hauràs compensat en 6 o 8 anys com a molt. I si el teu Ajuntament bonifica l'IBI a l'energia solar o aconsegueixes una subvenció pública, estalviaràs molt més. 
 • 2 - Per lluitar contra el canvi climàtic
  El 69% de l'energia que consumim (inclòs el 25% de l'electricitat) prové de combustibles fòssils com el petroli i el gas natural, que provoquen contaminació local i l'escalfament del Planeta. L'energia solar fotovoltaica és neta i no provoca emissions. 

  Aquestes fonts d'energia que comprem a l'estranger suposen una transferència de desenes de milers de milions d'euros a països tercers, sense cap benefici per a nosaltres. Ens fan dependents dels països que tenen aquests recursos i propicia guerres i conflictes internacionals. La generació solar, en canvi, dona feina a electricistes i empreses instal·ladores locals.   
 • 3 - Per fer comunitat i donar la volta al sistema energètic
  L'energia solar es pot generar individualment, però també de forma compartida amb els veïns i veïnes de l'escala, i amb altres persones, empreses i equipaments públics propers.

  Això permet aprofitar l'energia de forma descentralitzada i més eficient. Les plaques solars acceleren la transició energètica, democratitzen l'accés a l'electricitat i permeten aprendre a utilitzar millor l'energia. 
 • 4 - Per sobirania energètica
  El 94% de l'energia que consumim funciona amb matèries primeres com el gas natural, el petroli i l'urani que comprem a l'estranger. Aquesta adquisició suposa una transferència de desenes de milers de milions d'euros a països tercers, sense cap benefici per a nosaltres.

  La generació solar, en canvi, dona feina a electricistes i empreses instal·ladores locals.
 • 5 - Per donar la volta al sistema energètic
  El sol ens aporta una energia que no s'esgota i que podem aprofitar de forma descentralitzada i més eficient. Les plaques solars acceleren la transició energètica, democratitzen l'accés a l'energia i disminueixen el pes de l'oligopoli energètic.
 • 6 - Per evitar guerres i conflictes
  Els combustibles fòssils estan al darrere de moltes de les guerres i conflictes internacionals dels últims anys: Ucraïna, Golf Pèrsic, etc. Reduir el seu consum és disminuir el risc de nous conflictes.