Stop soroll!

Tornar
Stop soroll, fem salut!
Del

al
Inscripció Adaptat a mobilitat reduïda Adaptat a mobilitat reduïda
Tema:
Salut ambiental
Tipus:
Activitat a l'aula
Públic:
Formació reglada (Veure tots)
Quan:
Del al (Desar)
Promotors:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Programa:
Compartim un futur

Descripció

Proposta de diverses activitats a l'aula relacionades amb la contaminació acústica i la salut ambiental. Els diferents tallers estan adaptats al nivell educatiu del grup i tenen com objectiu identificar les causes i els efectes sobre la salut de la contaminació acústica i donar a conèixer accions per poder reduir-la.

Lloc i durada de l'activitat

Activitats a l'aula escolar. Tenen una durada de 60 minuts, a excepció de cicle mitjà i superior de primària, que la durada serà de 90 minuts.

Horari

De dilluns a divendres matí o tarda, segons la petició dels sol·licitants. 

Inscripcions

Cal fer reserva prèvia a través de l'enllaç d'inscripcions.
El període d'inscripcions de les activitats a l'aula s'obre trimestralment, iniciant-se els períodes l'1 de juliol, l'1 de gener i l'1 de març.
Durant el mes d'agost no hi ha servei educatiu.

Propostes educatives (formació reglada)

 • Infantil. Parvulari (3-6 anys)

  Xxx! 

  L'activitat té una durada de 60 minuts.

  "Activitat a l'aula que té com a objectiu identificar els diferents tipus de contaminació i els efectes que tenen sobre la salut. Es treballa, com a exemple, la contaminació acústica per tal de prendre consciència de com l'excés de soroll pot ser perjudicial per a la salut. S'identifiquen les fonts quotidianes de generació de soroll, s'aprèn a diferenciar diferents sons i es fa una dinàmica de reflexió per entendre que el soroll molesta i que cal pensar en els altres, fins i tot quan estem a l'escola".

 • Primària. Cicle inicial (6-8 anys)

  1,2,3…salut i silenci!

  L'activitat té una durada de 60 minuts.

  "Activitat a l'aula que té com a objectiu identificar els diferents tipus de contaminació, quines en són les causes, quins efectes tenen sobre la salut i quines accions de prevenció podem fer. Com a exemple es treballa la contaminació acústica per tal de prendre consciència de com l'excés de soroll té efectes negatius sobre la salut. S'identifiquen les fonts quotidianes de generació de soroll, s'aprèn a diferenciar el so del soroll i es fa una dinàmica de reflexió per entendre que el soroll molesta i que cal pensar en els altres, fins i tot quan estem a l'escola. Els alumnes tindran l'oportunitat d'experimentar amb un sonòmetre".
 • Primària. Cicle mitjà i superior (8-12 anys)

  Stop soroll, fem salut!

  L'activitat té una durada de 90 minuts.

  "Activitat a l'aula que té com a objectiu identificar les causes i els efectes sobre la salut de la contaminació acústica i donar a conèixer accions per poder reduir-la. S'estudien les fonts quotidianes que generen excés de soroll, s'aprèn a distingir els diferents sons i es duu a terme una dinàmica de reflexió per entendre els seus efecte perjudicials i aprendre a ser respectuosos, fins i tot a l'escola. Els alumnes tindran l'oportunitat d'experimentar amb un sonòmetre i amb un programari que emet diferents intensitats de sons. Durant els últims 30 minuts faran una sortida a l'escola, al pati o a l'entorn per prendre mesures de soroll."

Requeriments / Material imprescindible

Serà necessari que l'espai disposi d'un punt de llum per connectar un ordinador i projector o una pissarra digital. 

Adaptació a NEE

L'activitat no està adaptada però hi ha la possibilitat de realizar-la amb grups que integrin algun participant amb necessitats educatives especials. 

Publicacions relacionades

Prova: $provaURL