Friendly for Business

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic

Nou programa que presenta una plataforma web amb eines i apps per a empresaris, emprenedors i inversors

L'AMB ha presentat una plataforma web amb eines per a empresaris, emprenedors i possibles futurs inversors, instruments de caire totalment pràctic que s'aixopluguen sota el programa integral de desenvolupament econòmic "Friendly for Business".

Sònia Recasens, vicepresidenta de Desenvolupament Econòmic de l'AMB, i Jordi Lahora, director de Desenvolupament Econòmic de l'AMB, han presentat al Barcelona Growth Centre aquesta iniciativa tecnològica pionera, que inclou un potent cercador amb prop de 600 serveis per a empreses i un cercador de polígons, naus i solars industrials de tota la metròpolis.


El programa Friendly for Business neix amb l'objectiu d'ajudar a reindustrialitzar l'àrea metropolitana, atraure inversió i ocupació i donar suport a les empreses dels 36 municipis que en formen part. "És la principal garantia per recuperar llocs de treball i crear ocupació de qualitat i alt valor afegit" ha destacat la vicepresidenta de Desenvolupament Econòmic de l'AMB. "Volem que Barcelona i tota la seva àrea metropolitana lideri la revolució industrial i tecnològica del segle XXI, i això contribueixi a crear indústria, generar ocupació i posar en valor tot el territori", ha afegit Recasens.

El cercador de serveis, que és públic, obert i gratuït, posa a l'abast dels inversors, dels empresaris i dels emprenedors prop de 600 serveis i recursos de desenvolupament econòmic de les diferents administracions, municipis i institucions que operen al territori de l'AMB.

La segona eina que s'ha presentat el cercador de naus i solars industrials, compta amb informació integral dels 236 polígons industrials de l'àrea metropolitana de Barcelona i recull les ofertes immobiliàries de naus i de sòl industrial dels 36 municipis metropolitans. El cercador es presenta en format web i en una app "AMB Naus i Solars" disponible per a Android, Apple i Windows PhoneS.

Finestres úniques, subvencions per a àrees d'activitat econòmica i acord amb l'UPIC

Dins del programa "Friendly for Business" s'està dissenyant una xarxa de front offices, que actuaran com a finestretes úniques. Per una banda, en els propers 2-3 anys, s'instal·laran 12 Oficines d'Atenció Empresarial Metropolitanes (OAE's). D'altra banda, a través dels agents metropolitans d'inversió ubicats al Barcelona Growth Centre, s'atendran peticions i sol·licituds per part d'inversors amb interès d'establir-se al territori.

L'AMB també té en marxa una línia de subvenció de 30 milions d'euros per a la millora d'infraestructures i de competitivitat de polígons industrials i àrees d'activitat econòmica. En la seva primera convocatòria s'han presentat 97 projectes, que estan en fase de valoració. L'import total de les subvencions sol·licitades és de 37'5 milions d'euros.

Finalment, i coincidint amb la presentació del programa, l'AMB i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC) han signat un conveni de col·laboració per tal d'impulsar la millora i augment de la competitivitat dels polígons de la zona.

Documents relacionats