Programa Milllor que Nou: activitats relacionades amb el malbaratament alimentari

Activitats i recursos de sensibilització relacionats amb el malbaratament alimentar
Fitxa tècnica
-
- Temes:
-
- Estat:
- Obert
-
- Tipus / Subtipus:
- Alimentació / Educació ambiental, Malbaratament i residus
-
- Municipi:
Descripció
El Programa Millor que Nou és una iniciativa que promou la reducció de la generació de residus a través de l’allargament de la vida útil del productes i la seva reutilització. Aquest programa inclou tallers de reparació de productes i assessorament sobre com reduir la generació de residus, entre ells també recursos orgànics.
En aquesta línia, el programa ofereix diverses activitats i recursos de sensibilització relacionats amb el malbaratament alimentari: Tallers de cuina d’aprofitament (i altres temàtiques) i Estand ambulant sobre la prevenció del malbaratament alimentari. L’objectiu és capacitar les persones perquè s’impliquin de manera activa en l’aprofitament d’aliments.
Activitats relacionades amb el malbaratament alimentari i la reducció de residus:
- Tallers de cuina d’aprofitament. Es duen a terme periòdicament al centre Reparat de Barcelona (c. Sepúlveda 45-47)
- Recursos i serveis per als municipis: Reparat als municipis. Tallers o estands itinerants organitzats a demanda d'Ajuntaments, casals, centres cívics, biblioteques i associacions.
- Tallers participatius: cuina d’aprofitament, neteja natural, cosmètica natural, sabó amb oli usat, hort urbà, etc. Són alguns exemples dels tallers, pràctics i participatius, que alhora inclouen un seguit de bones pràctiques per aplicar de forma quotidiana, des de la compra i l'emmagatzematge d'aliments fins a les receptes d'aprofitament.
- Estand ambulant sobre la prevenció del malbaratament alimentari. Una part molt important del malbaratament es produeix en l'ambit domèstic i majoritàriament la ciutadania no té aquesta percepció. Per això, l'AMB disposa d'un estand interactiu ambulant on les famílies poden adquirir fórmules útils i senzilles d'aprofitament per aplicar de manera quotidiana sobre planificació de la compra, emmagatzematge, conservació d'aliments i receptes d'aprofitament. És un recurs per donar suport a les activitats locals de prevenció (p.ex. durant diades, festes, fires) i fer difusió d’idees de consum i d’accions quotidianes per generar menys residus a la cuina.