Suport al primer centre oncològic públic del nord i l’est de Síria: sistemes d’aigua, sanejament i gestió de residus

Centre Oncológic
Fitxa tècnica
Socis:

Mezzaluna Rossa Kurdistan Italia Onlus.

Mitja Lluna Roja Kurda.

Administració Autònoma del Nord i Est de Síria.

Zona d'actuació:
Mediterrània-Màixriq . Síria
Tema:
Altres temes, Sostenibilitat ambiental
Finançament:
  • AMB: 180.600,00 €

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

Des de l’inici del conflicte sirià, l’atenció d’emergència i l’atenció primària han estat les prioritats absolutes en l’àmbit de la salut, de manera que l’atenció secundària i la terciària han quedat desateses. A conseqüència d’aquesta situació, les complicacions agudes de malalties cròniques s’han multiplicat per falta de tractament, i s’ha detectat també un augment dels casos de càncer, que s’atribueix a una contaminació ambiental més important, el conflicte armat i l’ús d’armament il·legal, la falta de controls alimentaris i la manca de sensibilització de la població.

En aquest context, l’Ajuntament de Qamishli, la Mitja Lluna Roja Kurda, la Mezzaluna Rossa Kurdistan Italia i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) treballen de manera conjunta per construir el primer centre oncològic del nord i l’est de Síria. L’AMB hi contribueix assegurant un sistema adequat d’aigua, de sanejament i de gestió de residus per tal de garantir la salut de pacients i personal, i la salubritat i la sostenibilitat ambiental del centre. A més a més, el tractament adequat dels residus del centre oncològic tindrà un impacte crucial en el medi ambient.

S’estima que el nou centre atendrà, anualment, unes 5.000 persones. Al centre es faran activitats de sensibilització i informació, tractaments i exàmens de detecció de malalties oncològiques, la qual cosa permetrà fer diagnòstics precoços.