LIFEINFUSION

Imatge LIFEINFUSION
Tractament intensiu d'efluents residuals i conversió en productes sostenibles útils: biogàs, nutrients i aigua.
Fitxa tècnica
Pressupost:
Pressupost total: 3.119.601 € Pressupost AMB: 256.598 €
Finançament:
  • 55% de cofinançament

    55% de cofinançament
Estat:
Iniciat

Descripció

logo

El projecte LIFE INFUSION (LIFE19 ENV/ES/000283) és un projecte demostratiu cofinançat per la Comissió Europea mitjançant el programa LIFE. El consorci està format per 9 entitats de 3 Estats Membre (Bèlgica, Espanya i Itàlia).

L'objectiu principal de LIFE INFUSION és demostrar la viabilitat d'un esquema innovador per recuperar recursos (biogàs, biofertilitzants i aigua regenerada) dels efluents de gestió municipals a través d'un procés de descàrrega gairebé nul, sempre des del punt de vista de l'economia circular. Els efluents d'estudi són els lixiviats provinents de dipòsit controlat i del digestat de la fracció orgànica municipal. La solució innovadora és demostrada en dues plantes pilot: el dipòsit controlat de COGERSA situat a Gijón, i a l'Ecoparc 2 de Montcada i Reixac.

Dins del projecte, la Direcció de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus de l'AMB acull un dels pilots demostratius a una de les instal·lacions de tractament de residus metropolitanes i és la responsable de les accions de preparació específiques d'emplaçament d'aquests. De la mateixa manera, també desenvolupa l'estratègia de comunicació i disseminació del projecte així com els diferents materials de difusió.

La participació en el projecte LIFE INFUSION permetrà canviar l'actual model de gestió de residus municipal convertint les instal·lacions de tractament existents en plantes de recuperació i producció de recursos.