Gemar zero: emergència al nord i l’est de Síria, resposta ambiental per al reciclatge de residus i compromís comunitari

Gemar Zero
Fitxa tècnica
Socis:
  • Un Ponte Per (UPP).
  • Mitja Lluna Roja Kurda (MLRK).
  • Autoritats locals del nord i l’est de Síria: Departament d’Administracions Locals i Medi Ambient de la regió de Jazira (DoLAE) i municipalitats en els indrets seleccionats.
Zona d'actuació:
Mediterrània-Màixriq . Síria
Tema:
Cicle dels residus
Pressupost:
172.484,00 €
Finançament:
  • 172.484,00 €

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

El projecte té com a objectiu contribuir a millorar la gestió sostenible dels residus d’al-Hasaka dissenyant accions per garantir una vida circular dels materials, i se centra en dues línies de treball:

- Enfortir les capacitats i els mitjans de diversos municipis per tal de crear i posar en marxa un sistema pilot de reciclatge municipal de residus en coordinació amb altres actors clau locals.

- Elaborar i implementar una estratègia de sensibilització dirigida a la ciutadania centrada en la reducció, la reutilització i el reciclatge de residus.

El projecte fa un èmfasi especial en l’enfortiment de les capacitats de les administracions locals i els actors que participen en la gestió urbana de residus sòlids i inclou el primer sistema pilot de reciclatge municipal al nord i l’est de Síria.

Els subjectes de dret d’aquest projecte són els 491.986 habitants de les àrees d’al-Qamishli, Amuda i al-Hasaka. D’aquests, al voltant d’un 36 % tenen menys de 18 anys i un 51 % són dones. Aquesta població està formada per diferents grups ètnics (àrabs, kurds, sirians o assiris) i practica religions diferents (islam, cristianisme i yazidisme).

El projecte treballa amb un enfocament de drets, gènere, diversitat, sostenibilitat i governança, elements necessaris per assegurar l’impacte desitjat al territori.