Conveni FCCD 2018

Gestionar de manera concertada tres projectes corresponents als àmbits de sostenibilitat ambiental, educació per a la ciutadania global i governança

FCCD
Fitxa tècnica
Socis:

Fons Català de Cooperació

Zona d'actuació:
Mediterrània-Màixriq
Tema:
Cicle dels residus, Governança, Educació per la Justícia Global
Finançament:
  • AMB: 37.000,00 €

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

La finalitat del conveni és enfortir la col·laboració concertada entre l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), fomentar l'actuació municipalista de l'AMB amb ajuntaments metropolitans i donar suport econòmic per promoure accions solidàries i de progrés en projectes de cooperació internacional, d'educació per a la ciutadania global i de governança. Els tres projectes executats són els següents:

1. Gestió urbana de residus al nord de Jordània i Elaboració d'un mapeig del sistema integral de recollida i transport de residus sòlids als municipis d'Irbid i Mafraq

El projecte, amb un marcat component de cooperació tècnica, consisteix a fer un mapeig de sistema integral de recollida i transport de residus sòlids als municipis d'Irbid i Mafraq, per tal d'identificar i aplicar mesures eficaces per millorar l'eficiència i reduir el cost total relacionat amb el transport de residus dels municipis. El projecte inclou també un component formatiu per al personal tècnic i els operaris d'ambdós municipis i potencialment d'altres municipis del nord de Jordània.

2. Ciutats Defensores dels Drets Humans

És un projecte conjunt entre el FCCD, l'AMB, la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats, l'Institut de Drets Humans de Catalunya i l'Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de municipis catalans i altres institucions i entitats, que vol donar a conèixer la feina dels defensors i defensores dels drets humans. S'ha desenvolupat en dues edicions, la tardor del 2018 i la primavera del 2019.

3. Enfortiment de la governança del FCCD

El projecte desplega les directrius del Pla estratègic 2017-2020, que ha de permetre al Fons esdevenir una entitat de serveis per als ens locals socis en aquells aspectes en què pot ser una eina útil per a les seves polítiques públiques de cooperació al desenvolupament i solidaritat internacional, adaptat a la diversitat de necessitats i realitats del mapa municipalista català, i que aporti el valor afegit que li permeti consolidar el seu lloc en el divers mapa d'actors públics de cooperació existents a Catalunya.

On