L'Innobus 2021 inicia la ruta per connectar el talent jove amb el teixit empresarial del territori

| Tema: Innovació

Impulsat per l'Innobaix i l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB, l'Innobus ha iniciat avui el seu recorregut pel territori metropolità, en el qual joves universitaris intentaran donar resposta a reptes plantejats per empreses de la metròpolis. Aquest any, l'Innobus amplia la seva ruta i s'hi sumen noves empreses que obren les seves instal·lacions perquè els joves les puguin visitar. L'Innobus torna a rodar després de no haver-se celebrat l'any 2020 a causa de la pandèmia de covid-19, i ho fa amb totes les mesures de seguretat

L'acte s'ha celebrat el dimarts, 1 de juny, al Citilab de Cornellà

Aquest dimarts, 1 de juny, s'ha posat en marxa una nova edició de l'Innobus, una iniciativa de l'Innobaix i l'AMB (a través de l'Agència de Desenvolupament Econòmic), que enguany compta amb la coordinació i direcció de Talent Factory, amb la finalitat d'apropar els joves emprenedors a l'ecosistema empresarial del territori metropolità. Els objectius principals de l'Innobus, que s'allargarà durant tot el mes de juny, són acostar els joves que han acabat estudis universitaris a empreses innovadores en sectors d'alt nivell i, al mateix temps, beneficiar les empreses en la captació de noves idees i talent.

La ruta, aquest any amb un format més experiencial, portarà els joves per empreses de la metròpolis de Barcelona, que els plantejaran reptes per resoldre sobre una necessitat o problemàtica de la seva organització o sector. Dividits en vuit equips de quatre participants i amb el suport de tallers formatius, els joves participants hauran de donar resposta a aquests reptes amb una idea de negoci innovadora i viable.

Durant el procés, les empreses participants oferiran sessions o xerrades per apropar els joves a la innovació, la digitalització, els nous models de negoci, etc. A més, cada equip comptarà amb el suport d'un "mentor", encarregat de resoldre els dubtes sobre el problema, les conseqüències i les necessitats.

D'altra banda, els equips participants també faran una gira per l'ecosistema emprenedor de Barcelona, amb la finalitat de conèixer les oportunitats que ofereix la ciutat als joves emprenedors.

La ruta finalitzarà l'1 de juliol amb un acte en què un jurat professional escollirà, en directe, la millor solució als reptes plantejats. L'equip guanyador viatjarà a Brussel·les per conèixer les oportunitats que hi ha per als joves emprenedors i amb iniciativa a la capital europea.

Enguany, vuit empreses llançaran reptes als joves, però també n'hi participaran d'altres que obriran les seves instal·lacions perquè hi facin visites. Algunes d'aquestes empreses són Desigual, Mesoestetic, Aigües de Barcelona, Lipotrue, Gasol Fundación, Schneider, Nhood i Múnich, Once, Silence, MWC, Bcn Tech City i Port de Barcelona. A més, pujaran al bus per fer xerrades inspiradores empresaris d'èxit com Ana Palencia (Unilever), Agus Gómez (Wallapop), Pau García Milà (FounderZ) o Àlex Huertas (Northweek), entre d'altres.

El desenvolupament d'aquesta edició i la logística de la ruta s'adaptarà a grups bombolla, controlats amb les mesures de seguretat necessàries, i s'ajustarà a les recomanacions sanitàries de prevenció de la covid-19.

Altres edicions de l'Innobus
La del 2021 és la quarta edició de l'Innobus, que va néixer l'any 2017 per acostar el talent dels emprenedors a l'ecosistema empresarial del territori metropolità. Des d'aleshores hi han participat 42 empreses i 153 joves. D'aquesta participació, n'han sortit 62 projectes, que s'emmarquen dins l'àmbit de la indústria 4.0, la robòtica, la impressió 3D, la biotecnologia o l'eficiència energètica, entre d'altres.

Algunes de les empreses que han participat en el projecte són Port de Barcelona, Aigües de Barcelona, Bayer, Unilever, Tai Smart Factory, Obra Social "La Caixa" o Eurecat.

Què és l'Innobaix?
És l'Agència d'Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i l'Hospitalet. Es va crear l'any 2009 amb l'objectiu de transformar el model productiu d'una comarca històricament centrada en la indústria, per impulsar la innovació, l'emprenedoria i la formació professional. Amb el temps, el talent digital també s'ha incorporat a aquest model transformador.

Avui, Innobaix és una gran xarxa formada per ajuntaments, sindicats, cambres de comerç, associacions, universitats i empreses que creen entorns de col·laboració entre sectors productius.

Documents relacionats