L'AMB posa en marxa la primera línia de Bus Metropolità directe a la demanda, que circularà sota petició telefònica dels usuaris

| Tema: Mobilitat i transport

La nova línia E33 connecta el municipi metropolità de Tiana, amb parades al carrer Edith Llaurador i passeig de la Vilesa, amb l'hospital de referència de Can Ruti en 20 minuts

E33

Avui dijous, 19 d'abril de 2018, l'AMB ha inaugurat la primera línia de Bus Metropolità directe a la demanda, l'AMB Exprés E33, entre Tiana i l'Hospital de Can Ruti de Badalona. Aquesta nova línia, que connecta aquest hospital de referència del barcelonès nord i que forma part de la nova xarxa d'autobús metropolità d'altes prestacions, només circularà prèvia petició, via telefònica, per part dels usuaris.

La inauguració de la línia ha anat a càrrec del Director de Mobilitat i Transport de l'AMB, Joan Maria Bigas, i l'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol.

"Les petites actuacions d'aquestes característiques, a municipis amb volums de viatgers limitats, són les que veritablement acaben teixint la xarxa de transport públic i facilitant el seu ús a tots els ciutadans", ha assenyalat en Joan Maria Bigas, Director de Mobilitat i Transport de l'AMB. Bigas ha recordat que serà l'empresa pública d'AMB Informació qui realitzi l'atenció telefònica d'aquest servei de la línia E33, i que s'està treballant i desenvolupant una app a través de la qual també es podrà sol·licitar el servei.

"Aquest bus és el producte de molts anys de feina: és un dia de molta alegria i molta satisfacció perquè millorarem la qualitat de vida dels tianencs i les tianenques, i aquesta és la nostra raó de ser. Millorar la mobilitat i l'accés en transport públic dels veïns de Tiana a un dels equipaments més importants de la comarca en matèria de salut com és Can Ruti, és bàsic, és important i amb l'E33 ho aconseguirem", ha explicat l'alcaldessa de Tiana, Esther Pujol.

La línia E33 només circularà de dilluns a divendres, en dies feiners, i les expedicions previstes, sempre sota petició telefònica, seran les següents: sortirà de Tiana cap a l'Hospital de Can Ruti a les 07.30h, 09.30h, 12.00h i a les 14.45h. I sortirà de l'Hospital de Can Ruti cap a Tiana a les 08.00h, 10.00h, 12.30h i 15.15h..

Per realitzar la petició del servei, cal trucar al telèfon 93-033.33.33, com a mínim, amb un dia d'antelació, en el següent horari: de dilluns a divendres (feiners) de 8.00 a 18.00h. Es podrà anul·lar fins el dia anterior, també en horari telefònic. El sistema preveu un sistema de penalització en cas de no presentar-se un cop realitzada la reserva.

La nova línia E33 es tracta d'una línia directa, sense parades intermèdies entre Tiana i l'hospital, que connecta el carrer Edith Llaurador amb l'Hospital de Can Ruti de Badalona en 20 minuts. Fins ara, els usuaris que volien realitzar aquesta connexió entre Tiana i Can Ruti havien d'agafar primer la línia B29 i després fer transbordament al centre de Badalona per agafar la línia B6, la qual cosa podia suposar fins 1 hora de temps de trajecte.

Nova xarxa de bus metropolità: AMB Exprés i AMB Metrobús
La E33 és una de les primeres línies que es posa en marxa de la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions, que es vertebrarà amb dos nous serveis d'autobusos: el servei de bus metropolità Exprés (AMB Exprés), format per 9 línies, amb recorreguts més directes i amb poques parades, i el servei AMB Metrobús, format per 14 línies, amb més freqüència. L'objectiu és millorar l'oferta de transport públic i donen resposta als corredors de mobilitat amb més demanda mitjançant expedicions més directes i més freqüents.

Sobre la implantació de les línies exprés, ja s'han posat en marxa la línia E95, que connecta Castelldefels amb Barcelona, la línia E44, que connecta la Zona Universitària amb l'Hospital Sant Joan de Déu, i la línia E33, que connecta Tiana amb l'Hospital de Can Ruti de Badalona.

Aquesta nova aposta de l'AMB, que suposa un salt quantitatiu i qualitatiu per al bus metropolità, suposa una nova alternativa i un nou increment de serveis per facilitar a la ciutadania el canvi d'hàbits, i apostar per una mobilitat més sostenible i menys contaminant.

La informació completa de les xarxes de transport públic de l'AMB es pot consultar a www.amb.cat/mobilitat, al compte de twitter @AMBmobilitat i a l'app AMBMobilitat.

Documents relacionats