L'AMB millora la freqüència de les línies L82 i L85, que connecten Gavà amb l'Hospitalet de Llobregat

| Tema: Mobilitat i transport

Amb l'objectiu de millorar l'oferta de transport públic, avui dijous, 5 d'abril de 2018, l'AMB ha presentat a Gavà les millores de freqüència de les línies L82 i L85, que connecten l'Avinguda Joan Carles I de Gavà amb la Ciutat de la Justícia de L'Hospitalet de Llobregat.

L82 i L85

Concretament, a partir del divendres 6 d'abril de 2018, l'AMB incrementa la freqüència de pas els dies feiners de les línies L82 i L85, passant dels 30 als 20 minuts. En aquest sentit, ambdues línies combinades oferiran un bus cada 10 minuts. Fins ara, la combinació d'aquestes dues línies oferien una freqüència de pas de 15 minuts.

L'acte ha anat a càrrec del vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda i l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

"Amb l'actual context de creixement econòmic, la mobilitat metropolitana segueix creixent. Això suposa també un increment d'ús i presència del vehicle privat, que agreuja la contaminació atmosfèrica. Per fer front a aquest problema, és necessari un canvi d'hàbits per part de la ciutadania, però per aconseguir-ho, hem de posar al seu abast una millor oferta de transport públic. I això és el que presentem avui a Gavà, millores per fer realitat el canvi", ha explicat Poveda, que ha fet referència a l'aposta decidida per fomentar els modes de transport més sostenible, on el transport públic i la bicicleta esdevenen els elements claus.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha destacat que aquestes millores "permetran oferir un millor servei no només a la ciutadania de Gavà sinó a totes les persones usuàries de l'entorn metropolità que fan servir aquestes línies".

Sánchez ha afirmat que "aquesta no és una acció aïllada sinó que s'emmarca dins de l'aposta que, no només des de Gavà sinó també des del l'Àrea Metropolitana de Barcelona, s'està fent per aconseguir d'una manera efectiva una millor mobilitat a les nostres ciutats i al nostre entorn metropolità. Una mobilitat més sostenible, més segura i alternativa al vehicle privat". L'alcaldessa ha afegit que "cal un canvi en els hàbits de desplaçaments, per salut i per lluitar contra el canvi climàtic. Per això cal continuar impulsant mesures com la que presentem avui, que s'afegeix a les que hem anat introduint en els últims anys i que aniran seguides d'altres com l'arribada del bus exprés a Gavà en els mesos vinents".

Amb aquest reforç del servei l'AMB incorpora 6 vehicles més i es millora les connexions internes amb Viladecans, Sant Boi i els barris de Sant Ildefons i d'Almeda de Cornellà, i amb els barris de Sanfeliu i de Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat. També es millora la connexió amb l'intercanviador de Cornellà, on paren Metro (L5), Rodalies (R1 i R4) i Tram (T1 i T2).

Aquesta millora s'emmarca en un potent paquet de mesures per reforçar i millorar el servei de Bus Metropolità, que inclou la millora tant de les línies convencionals com la implantació de la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions, amb dos nous serveis d'autobusos: el servei de bus metropolità Exprés (AMB Exprés), format per 9 línies, amb recorreguts més directes i amb poques parades, i el servei AMB Metrobús, format per 14 línies, amb més freqüència.

Documents relacionats