L'AMB i Scutum impulsen, per als serveis municipals, l'ús de la moto elèctrica, que guanya terreny en els desplaçaments urbans

| Tema: Mobilitat i transport

L'empresa de scooters sostenibles cedeix a l'AMB 3 ciclomotors elèctrics per emprar-los en les flotes dels serveis municipals dels ajuntaments metropolitans El conveni s'emmarca dins de l'estratègia metropolitana d'aposta per la mobilitat neta i la reducció de la contaminació atmosfèrica de la metròpolis

Conveni AMB Scutum

Amb l'objectiu de promoure i implantar una mobilitat neta i reduir la contaminació atmosfèrica provocada pel trànsit rodat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'empresa Scutum han signat avui dimarts, 14 de març, un acord públic-privat per impulsar l'ús de motos elèctriques a les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans. L'acord, signat per Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Carlos Sotelo, CEO de Scutum, suposa un nou pas en l'aposta metropolitana per a l'impuls dels vehicles de zero emissions.

"Sumant moltes iniciatives i acords d'aquest tipus, progressivament estem introduint el vehicle elèctric en la vida quotidiana dels treballadors i dels ciutadans de l'àrea metropolitana, estem fent possible un veritable canvi", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, tot recordant la necessitat urgent d‘anar cap a una mobilitat molt més neta. "La contaminació atmosfèrica i la qualitat de l'aire són qüestions de salut pública", ha afegit Poveda, tot recordant el lideratge de l'AMB en aquest camp.

"És un privilegi ser la primera marca de motos elèctriques en què AMB ha confiat per avançar junts cap a una mobilitat sostenible a l'àrea metropolitana. Compartir aquest ideal de futur, pel qual nosaltres treballem en l'àmbit nacional i internacional, ens va fer sumar-nos a aquest projecte. La robustesa del model S02 ja ha estat provada amb èxit per equips de missatgers, agents de la mobilitat i policies d'altres municipis que necessiten un vehicle segur i amb una llarga autonomia dia rere dia", ha explicat el CEO de Scutum, Carles Sotelo.

Fruit d'aquest acord, l'empresa Scutum, ubicada a Esplugues de Llobregat, cedeix a l'AMB, durant un període d'un any amb possibilitat de prorrogar-se un any més, 3 motos elèctriques (dos models convencionals i un de policia local), perquè els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona que ho sol·licitin puguin emprar aquests vehicles 100% elèctrics en els seus desplaçaments institucionals. D'aquesta manera, podran provar i descobrir de primera mà els avantatges i beneficis de la mobilitat elèctrica. L'autonomia real de cada scooter elèctrica és de 100 quilòmetres.

Subvencions metropolitanes a les motos i cotxes elèctrics
Properament, l'organisme metropolità té previst obrir una línia de subvencions per a l'adquisició de motos elèctriques per part dels ajuntaments, amb l'objectiu de continuar impulsant la mobilitat de zero emissions.

Aquesta nova iniciativa segueix i complementa les subvencions que fins ara l'AMB havia realitzat als ajuntaments per a la compra de cotxes elèctrics. Gràcies a aquesta iniciativa, els ajuntaments han adquirit fins ara 20 vehicles, amb una inversió per part de l'AMB de 200.000 euros.

Auge de les motos elèctriques per als serveis municipals i les empreses de repartiment
Les vendes en el sector de la moto elèctrica a Espanya han crescut un 119,67% respecte a l'any 2015, amb 793 unitats venudes el 2016 (1.422 unitats sumant els ciclomotors), segons l'Asociación Empresarial para el Desarrollo e Impulso del Vehículo Eléctrico (AEDIVE), i s'espera que se'n continuï duplicant el nombre en els propers anys.

Actualment, entre els seus compradors i usuaris principals es troben serveis municipals d'ajuntaments i administracions públiques (Barcelona i Madrid) i empreses de repartiment a domicili (en anglès, delivery).

Documents relacionats