L'AMB demana la gestió municipal de prop de 10.000 pisos de la SAREB existents als 36 municipis metropolitans

| Tema: Habitatge

La moció, presentada per l'equip de govern del PSC, Entesa i ERC, i defensada per Lluis Tejedor, Vicepresident del Consell Metropolità i alcalde del Prat de Llobregat, va comptar també amb el suport del PDCAT, la CUP-PA, C's i les agrupacions d'electors de Barberà i Torrelles.

En el conjunt del territori metropolità les dades indiquen que la SAREB (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària),  disposa de 30.000 llicències i habitatges no acabats, i 9.176 habitatges buits.

La iniciativa aprovada per l'AMB insta al Ministeri d'Economia a promoure els canvis necessaris en la SAREB perquè aquesta empresa pública prioritzi la funció social de l'habitatge.

En aquest sentit, es sol·licita al Ministeri d'Economia que quan hi hagi una administració pública interessada en l'adquisició d'edificis o terrenys per destinar-los específicament a habitatge públic i social, la SAREB col·labori oferint-los a uns preus de venda que facin viable les operacions d'interès públic. 

Igualment es sol·licita que la SAREB incorpori com a objectiu propi la col·laboració amb les polítiques municipals adreçades a garantir el dret a un habitatge digne i adequat. 

Finalment, l'acord del Consell Metropolità proposa al Ministeri d'Economia la territorialització de la gestió de la SAREB, i que aquesta empresa informi anualment als municipis i les entitats supramunicipals o metropolitanes sobre els habitatges que formen part dels seus actius, proposant la transmissió d'una part del parc d'habitatges als municipis o als seus operadors públics d'habitatge.

L'AMB comunicarà aquests acords pel seu coneixement i adhesió als ajuntaments que integren l'Àrea Metropolitana de Barcelona i a les Entitats Municipalistes (FMC, ACM i FEMP), al Parlament de Catalunya i els grups parlamentaris, al Congrés dels Diputats i els grups del Congrés, al Ministeri d'Economia, a la SAREB i les entitats promotores de la Llei 24/2015 (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Aliança contra la Pobresa Energètica i Observatori DESC).

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Seu AMB