Els 143 pisos de protecció oficial del barri de Can Ribes, a Gavà, estaran enllestits el setembre del 2017

La promoció d'habitatge públic més important de Gavà en els darrers anys, promoguda per l'IMPSOL, és una de les més avançades del seu tipus. Ja està construït el pis de mostra, que els compradors de la promoció van poder visitar el passat cap de setmana

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramon Torra, visiten avui les obres de construcció de la promoció de pisos de protecció oficial que l'AMB, mitjançant l'IMPSOL com a òrgan de gestió, està construint al nou barri de Can Ribes de Gavà.

La promoció, que està ubicada en un entorn privilegiat entre el mar i el Parc Natural del Garraf, consta de 143 habitatges, tots ells de protecció oficial, dels quals ja se n'han venut 140. Aquests habitatges es distribueixen en un conjunt d'edificacions, a l'avinguda de Joan Carles I cantonada amb l'avinguda del 8 de març, que consten de soterrani, planta baixa i 5 plantes pis. En concret, s'han edificat 101 habitatges de règim general, 36 de preu concertat i 6 de règim especial, així com locals comercials, un d'ells de quasi 3.000 m2 destinat a supermercat d'alimentació, aparcaments i trasters. El pisos varien d'una a quatre habitacions i tenen entre els 50 m2 i 100 m2. Els preus oscil•len entre 67.500 euros i 230.000 euros. Es tracta d'una oferta adaptada a diferents nivells de renda.

Els dies 5 i 6 de novembre els compradors de la promoció, unes 270 persones en total, van visitar el pis de mostra, que ja està a punt. Es tracta de l'habitatge situat a l'edifici 1, escala B, 1r 3a.

Amb aquest promoció l'IMPSOL vol donar valor afegit a l'habitatge social per mitjà de la construcció de qualitat i eficient. Així, els pisos tenen acabats de gran qualitat i aïllament acústic, i compten amb l'etiqueta "B" d'eficiència energètica. La construcció dels edificis s'ha fet amb criteris de sostenibilitat, fent servir sistemes que ajudaran a reduir bona part del consum energètic, com ara:

•          Aïllament tèrmic i acústic
•          Sistemes de ventilació creuada, que ajuda a evitar l'ús d'aparells d'aire condicionat
•          Calderes de condensació
•          Plaques solars
•          Sistema de recollida d'aigua de pluja

La inversió de l'AMB en aquesta promoció ha estat de 22 milions d'euros. La construcció va començar el mes de setembre del 2014, i està previst que acabi durant el setembre del 2017.

Aquesta promoció, acordada per conveni entre l'Ajuntament de Gavà i l'IMPSOL, organisme que depèn de l'AMB, constitueix la més important, en termes d'habitatge públic, que s'ha impulsat a Gavà en els darrers anys i la primera promoció del nou barri de Can Ribes. Des del Turó del Calamot s'hi accedeix a peu pel passeig de la Lectura en direcció al Turó de la Roca. És una ubicació molt propera a la trama urbana actual. Paral•lelament als nous habitatges també s'han projectat diferents equipaments al servei de tota la ciutadania, com el tercer CAP de la ciutat.

Documents relacionats
Enllaços relacionats