L'AMB presenta el nou servei de bicicleta pública compartida metropolitana

| Tema: Bicicleta, Mobilitat elèctrica

El nou servei, l'e-Bicibox, s'implantarà inicialment a 12 municipis metropolitans i funcionarà amb bicicletes elèctriques de 7.00 a 24.00 hores els 365 dies l'any. L'abonament del servei inclou una quota anual de 30 € i una tarifa segons franges temporals d'ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts.

Avui dilluns, 17 de setembre de 2018, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, presenta el nou servei de bicicleta pública compartida metropolitana, amb el nom d'e-Bicibox. Aquest es començarà a instal·lar en diversos municipis de la metròpolis de Barcelona durant aquesta tardor i es preveu que es posi en funcionament a principis de l'any 2019.

"Coincidint amb la setmana de la mobilitat sostenible, l'AMB vol fer un pas més i presenta aquest nou servei, que reforça l'estratègia metropolitana per convertir la bicicleta en un transport diari metropolità més i, en general, per promoure i facilitar un veritable canvi d'hàbits i potenciar una mobilitat més neta i sostenible", ha explicat Antoni Poveda.

L'objectiu estratègic de l'AMB: ajudar a reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis de Barcelona. En aquest sentit, Poveda ha recordat també altres projectes de l'AMB que tenen com a protagonista la bicicleta. "Entre d'altres, estem construint carrils bici, desenvolupant la Bicivia i donant ajudes per a la compra de bicicletes elèctriques", ha recordat.

Implantació inicial del servei

L'AMB ha previst començar, els primers mesos de 2019, amb una flota inicial de 300 bicicletes elèctriques d'ús compartit, repartides en 45 mòduls de 14 places exclusives per al servei e-Bicibox. "Una vegada consolidada aquesta primera fase, anirem donant resposta a la demanda de la ciutadania i d'altres municipis metropolitans", ha explicat Poveda.

En total, l'AMB ha previst prop de 630 places per garantir una disponibilitat alta de plaça d'estacionament lliure en qualsevol mòdul. A cada mòdul, s'hi preveuen 6-7 places amb bicicletes elèctriques a disposició dels usuaris i 7-8 places buides per a possibles retorns.

Aquesta oferta estarà distribuïda, inicialment, en 12 municipis metropolitans que pràcticament formen un continu urbà: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.

L'objectiu de l'AMB, en aquest sentit, és anar ampliant el servei en funció de la demanda, i arribar en un futur a cobrir tots els municipis metropolitans.

Funcionament del servei

Aquest nou servei serà una nova prestació i un nou abonament del servei Bicibox actual. Funcionarà amb bicicletes elèctriques ubicades en mòduls tancats e-Bicibox. Cada bicicleta disposarà d'una plaça individual amb porta tancada.

Per fer ús d'aquest nou servei, caldrà ser usuari registrat i disposar d'una targeta sense contacte que identificarà l'usuari i li permetrà accedir al servei.

L'abonament del servei té un esquema tarifari que inclou una quota de 30 € l'any, i una tarifa segons franges temporals d'ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts.

Inicialment, l'e-Bicibox serà un servei operatiu durant 17 hores, 7 dies a la setmana i 365 dies a l'any. L'horari s'anirà adaptant en un futur en funció de la demanda i l'ús que se'n faci. El nou servei e-Bicibox estarà operatiu inicialment entre les 7.00 h i les 24.00 h.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB