EMA 2018

| Tema: Relacions internacionals

Participació a l'European Metropolitan Authorities (EMA) Forum de Roma

Un dels moments de l'European Metropolitan Authorities (EMA) Forum a Roma

El passat 25 i 26 d'octubre ha tingut lloc l'EMA Roma 2018 el quart fòrum anual de metròpolis europees per debatre els reptes compartits de les àrees metropolitanes, amb l'objectiu de crear diàleg polític entre metròpolis i institucions europees.

Amb la finalitat de debatre, intercanviar experiències i contribuir a la generació de solucions comunes als principals reptes metropolitans i aconseguir el reconeixement de les àrees metropolitanes com a actors clau de la Unió Europea que participin en el disseny, la definició i la implementació de les polítiques.

La sessió d'obertura ha comptat amb representants institucionals d'alt nivell: Fabio Massimo Castaldo, vicepresident del Parlament Europeu, Virginia Raggi, presidenta de la Città metropolitana di Roma capitale, Roberto Fico, president de la Cambra de Diputats d'Itàlia, Sergio Costa, ministre de Medi Ambient Italià i Dario Tamburrano, eurodiputat.

Els nous reptes metropolitans en el medi ambient, la mobilitat sostenible, l'economia global i les polítiques socials han estat els eixos centrals d'unes sessions on han participat més de 30 àrees metropolitanes europees, com per exemple Grand Paris, Città Metropolitana di Torino, Viena, Àrea Metropolitana de Lisboa, Tessalònica, etc

En representació a l'AMB hi ha assistit Carles Ruiz, alcalde de Viladecans. Ruiz ha participat en un debat sobre els nous reptes de les àrees metropolitanes a l'economia global i les polítiques socials, juntament amb Virginia Raggi, presidenta de la Città metropolitana di Roma; Arbjan Mazniku, president de Tirana, i Christian Tordo, president de la Metròpolis Niça-Costa d'Azur.

L'alcalde de Viladecans ha afirmat que el fet de poder reflexionar en comú ens dona força i ha explicat diferents projectes que s'estan duent a terme a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. La comercialitzadora d'energia i la tecnologia de Smart Cities són alguns exemples que ha esmentat per posar en relleu la innovació, el canvi de model productiu, la creació d'ecosistemes i la participació ciutadana com a eix per millorar la governança metropolitana. 

Cal destacar la signatura de la Declaració de Roma, en què els signants sol·liciten que en els pròxims pressupostos dels fons de cohesió s'inclogui i es potencií el fet metropolità. 

Documents relacionats
On
Marker
Sala della Protomoteca, Roma