Pèrgola d’ombreig AMB

Aquestes pèrgoles permeten als usuaris amb discapacitat disposar d’una zona d’ombra i terreny pla, sense inclinacions. Són plataformes modulars de 25 m2, amb fusta, estructura d’acer i sostre de vímet, que proporcionen una ombra densa i fresca a les persones amb discapacitat que hagin d’esperar el servei d’ajuda al bany. Completen els accessos adaptats que ja compten amb passeres d’ample especial.

Foto: Stela Salinas
Ficha técnica
 • Fecha del proyecto:
  Enero 2020
  Data inicio de la obra:
  --
  Data fin de la obra:
  --
  Fecha de ejecución:
  Enero 2021
  Municipio:
  Badalona, Barcelona, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Viladecans
  Superficie:

  25 m2

  Coste:
  23.974 €
 • Dirección de proyecto:
  Moisés Martínez-Lapeña, Carles Español (AMB)
  Colaboradores:
  EQUIP EXTERN: BAC
  Contratista:
  Pont de Querós
Financiación

AMB
 

Descripción

La pèrgola d'ombreig té una estructura de tubs d'acer galvanitzat i lacat amb unions cargolades per permetre'n el desmuntatge. La plataforma de la pèrgola està concebuda com a continuïtat de les passeres d'accés a les platges. Està formada per mòduls de llistons de fusta de pi de Flandes tractada a l'autoclau, per garantir el drenatge de l'aigua a través de les juntes entre llistons. Els mòduls es lliguen entre si i amb l'estructura per garantir la planitud de la superfície i facilitar el desplaçament dels usuaris amb mobilitat reduïda i evitar desnivells entre els diferents mòduls que conformen la plataforma.

A la part superior la pèrgola d'ombreig es col·loca l'element que proporciona l'ombra: un panell de vímet natural tractat a l'autoclau, que ofereix una ombra densa i fresca per als banyistes. Així, aquesta estructura no és només pràctica i funcional, sinó que també és estèticament atractiva i proporciona un ambient relaxant i agradable a les platges.

El sistema és fàcilment desmuntable, de manera que els elements es poden traslladar a un magatzem municipal al final de la temporada de bany i reutilitzar en altres ubicacions.

Dónde