Passeig de Llorenç Serra

La remodelació del passeig té l’objectiu d’afavorir una mobilitat més sostenible, millorar l’accessibilitat i relacionar la ciutat amb el riu Besòs. La reducció dels carrils de circulació motoritzada i la secció asimètrica permeten incorporar-hi vegetació, un carril bici central i aparcament a banda i banda d’ambdues voreres.

 

Foto: Jeroen Van Mieghem
Ficha técnica
 • Fecha del proyecto:
  Enero 2017
  Data inicio de la obra:
  --
  Data fin de la obra:
  --
  Fecha de ejecución:
  Octubre 2019
  Municipio:
  Santa Coloma de Gramenet
  Superficie:

  12.600 m2

  Coste:
  2.037.030 €
 • Dirección de proyecto:
  Claudi Aguiló Riu, Eva Pagés (AMB)
  Dirección de obra:
  Jordi Larruy (AMB)
  Colaboradores:
  EQUIP AMB: Carles Español, Francesc Germà, Pepe Gil, Ainhoa Martínez, Mireia Monràs, Cati Montserrat, Daniel Vázquez
  Contratista:
  Copisa
Financiación

AMB

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

UE-FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional)

Descripción

El projecte s’inicia amb el traspàs de les antigues carreteres de la Diputació als municipis per integrar-se a la trama urbana i forma part d’un marc d’actuacions d’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat. 
S’aposta per una mobilitat més sostenible, donant la màxima accessibilitat a vianants i afavorint la convivència entre els diferents fluxos de circulació.
Es proposa una remodelació integral de la secció de carrer amb una asimetria on la vorera nord, la més assolellada, és més ampla i té una doble alineació d’arbrat al portell. S’incorpora el carril bici doble central amb una mitjana amb arbres i plantes herbàcies, es redueix la circulació a un carril per sentit i es disposa una línia d’aparcament i contenidors arran d’ambdues voreres. Amb les tres alineacions d’arbrat es formalitza una nova cobertura arbòria en el passeig de connexió de la ciutat amb el riu Besós.

Dónde