Seleccionada 4a Edició del Premi Europeu d'Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA.
Parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan
Al parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan s'han fet intervencions a la vegetació, s'han pavimentat diversos camins i s'han creat una sèrie d'àrees d'estar, plataformes de fusta amb bancs i aparcabicicletes.
Ficha técnica
-
- Fecha del proyecto:
- Mayo 2014
- Data inicio de la obra:
- --
- Data fin de la obra:
- --
- Fecha de ejecución:
- Abril 2015
- Municipio:
- La Palma de Cervelló
- Superficie:
- 18.700 m²
- Coste:
- 138.047,90 €
Wed Apr 01 00:00:00 CEST 2015 -
- Colaboradores:
- Joan Roca, Jordi Bardolet, Olga Salve, Mina Sanatgar (AMB)
- Contratista:
- Talio
Premios y reconocimientos
Descripción
El parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan és un parc forestal situat a les estivacions de la serra de l'Ordal a l'àrea metropolitana de Barcelona.
El bosc de pi blanc i arbusts, format per marfull, llentiscle i retama, s'ha aclarit i netejat al voltant de les zones d'intervenció i on presentava més densitat de vegetació. Així, s'han destacat certs arbres i arbusts tapats per altres espècies, com també els elements arquitectònics de murs i cabanes que estaven amagats. Els camins ja existents s'han pavimentat amb terra autòctona barrejada amb ciment, formant un sòl homogeni i compacte, per estabilitzar la superfície i garantir una total integració en el paisatge. S'han creat una sèrie d'àrees d'estar, plataformes de fusta amb bancs i aparcabicicletes, ubicats en llocs singulars per la vegetació existent o per les vistes. Les plataformes s'han situat amb el fons dels murs de pedra seca per subratllar les terrasses artificials que l'antiga explotació agrària va construir. A mesura que aquestes àrees se separen de l'ermita perden la relació amb els murs i es dilueixen en el bosc. La neteja del bosc ha descobert els murs existents de pedra seca, elements que, tot i ser artificials, s'han considerat com un element del paisatge patrimonial i, per tant, s'han reconstruït a les zones més deteriorades per formar un senyal d'identitat del parc.