Complex esportiu Can Xarau

Es cobreix una de les pistes exteriors del complex esportiu Can Xarau per poder-la utilitzar encara que les condicions meteorològiques siguin adverses.

©Josep Casanova
Ficha técnica
 • Fecha del proyecto:
  Enero 2018
  Data inicio de la obra:
  --
  Data fin de la obra:
  --
  Fecha de ejecución:
  Mayo 2020
  Municipio:
  Cerdanyola del Vallès
  Superficie:

  1.185 m2

  Coste:
  832.403 €
 • Dirección de proyecto:
  Moisés Martínez-Lapeña, Carles Español (AMB)
  Miguel Àngel Sala (Masala Consultors)
  Dirección de obra:
  Moisés Martínez-Lapeña, Carles Español (AMB)
  Miguel Àngel Sala (Masala Consultors)
  Direcció d'execució: Marta Juanola (AMB)
  Colaboradores:
  EQUIP AMB: Gisela Traby
  EQUIP MASALA: Jordi Cestero
  EQUIP EXTERN: Proarquitectura
  Contratista:
  Romero Polo
Financiación

Aquesta intervenció ha estat finançada per:

l'AMB

Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Descripción

L’objecte del projecte és construir una coberta per a una de les pistes poliesportives exteriors existents al recinte de Can Xarau, que té com a finalitat augmentar les hores i els dies d’ús de l’equipament i protegir-lo de la meteorologia adversa. 
Tenint en compte les condicions físiques i urbanístiques de l’entorn, i com que no és viable plantejar una coberta més gran, el projecte es resol amb mitges façanes per assolir la protecció de la pista. 
Per tal de no privar la pista de llum natural, s’incorporen lluernes a la coberta i les dues façanes llargues es plantegen en policarbonat translúcid, mentre que les curtes es resolen amb un tancament opac metàl·lic que configura una volumetria de transició entre el parc i els volums existents. La nova façana del complex esportiu és molt característica.
Per aconseguir una imatge unitària a tot el recinte, es planteja l’interior dels tancaments opacs amb el mateix acabat de fusta que en la reforma del pavelló, cosa que atorga calidesa i qualitat a l’espai interior i en millora les condicions acústiques.
En el futur es preveu la connexió d’aquesta cobertura amb l’ampliació de l’edifici de la piscina i el gimnàs, que prolongarà el porxo i donarà aixopluc a l’espai entre la pista i els vestidors, i alhora remarcarà l’eix d’accés al complex esportiu. Un perfil en U perimetral emmarca la volumetria de la nova edificació i la condueix cap a l’accés del complex, a la vegada que l’enllaça amb la futura ampliació.

Dónde