Playas de Montgat

Los cerca de dos kilómetros de playas de arena dorada del litoral de Montgat incorporan un saliente rocoso que añade encanto y variedad al paisaje. Fácilmente accesibles por ferrocarril, son muchos los usuarios de toda el área metropolitana que las visitan.

Estat de la platja

 • Bandera
  Bandera: Desconegut
  Desconegut
 • Estado del mar
  Estat del mar: Desconegut
  Desconegut
 • Calidad del agua
  Qualitat de l'aigua: Sense servei
  Sense servei
 • Medusas
  Desconegut
Font de les dades

Fuentes: Ayuntamiento de Montgat; Servicio Meteorológico de Cataluña.

© María José Reyes

Es una playa pequeña en forma de cala. Se encuentra limitada al norte por lo que queda de las rocas del Cerro de Montgat las mismas que se utilizaron para realizar la base de la vía del ferrocarril construida en 1848.

Longitud: 250

Superficie: 25.590,98m2


Equipamientos
Balizamiento de zona de baño  Lavabos     Señalización informativa
Bancos   Papeleras    Torres y sillas de viglancia
Bar Pasarelas 
Duchas y lavapiés   Pasarelas de acceso adaptado 

Servicios
Salvamento y socorrismo
Localización
¿Cómo ir?
Transportes en las inmediaciones de...
Enlaces relacionados
Publicaciones relacionadas
Puntos de interés relacionados
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interés geológico
  Descripció:
  És un dels pocs indrets on es poden trobar materials de més de 20 milions d'anys, que majoritàriament es troben a més de 4.000 m enterrats a sota del fons del Mar Mediterrani. Al tall que dona a la platja es poden observar materials de diferents èpoques geològiques, i diferents característiques (roques sedimentàries, ígnies i metamòrfiques), falles, canals sedimentaris i altres estructures, que fan que aquest punt sigui un llibre de geologia obert. També a les investigacions s'han trobat petits fòssils de gran interès científic.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Lugar singular
  Descripció:
  La cala de les roques de Montgat és un petit refugi de sorra i roques que té la seva pròpia dinàmica, diferent de la resta de platges. La neteja i el manteniment la duen a terme operaris de manera manual, i no s'hi aporta sorra artificial. És una cala natural que s'ha anat forjant amb el pas del temps. Des d'un punt de vista geològic és l'únic aflorament de roques ígnies i metamòrfiques del paleozoic (de fa més de 350 milions d'anys) que hi ha a l'àrea metropolitana de Barcelona.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Lugar singular
  Descripció:
  A la una del migdia, de dilluns a divendres, els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar, venen el peix acabat de pescar a la Llotja del Peix de Montgat. Aquesta llotja centenària acull pescadors i compradors d'una manera professional i familiar i ofereix el millor producte amb garanties d'haver estat pescat aquell mateix matí mitjançant tècniques que no malmeten el medi ambient.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interés histórico
  Descripció:
  A pocs metres de la cala de les Roques de Montgat hi trobem el turó de Montgat, un cim discret —quaranta metres sobre el nivell de la mar— però de gran importància històrica: se sap que cap al 3500 aC hi havia un assentament, s'hi han trobat restes romanes, al llarg dels últims mil anys va tenir un castell i església fortificats, més endavant va ser un punt estratègic tant de vigia del Consell de Cent com durant la guerra de Successió i, més modernament, s'hi va construir el primer túnel ferroviari de la península Ibèrica (línia Barcelona-Mataró) i s'hi va fundar el Centre Excursionista de Catalunya. El turó tenia al seu origen més de 70 m d'alt, però al segle XIX s'hi va establir una pedrera d'on es va extreure el material per construir la línia del ferrocarril. Damunt de la caleta s'hi conserven dos nius de metralladores que recorden la posició estratègica d'aquest turó durant la Guerra Civil Espanyola.
 • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
  Categoria:
  Interés histórico
  Descripció:
  Torre de guaita i defensa que formava part de l'antiga masia de Ca n'Alzina, enderrocada el 1987. Va ser construïda durant el segle XVI (probablement sobre les runes d'una vil·la romana), quan la casa era propietat de la família Matheu. És de planta absidal (semicircular per un costat i rectangular per l'altre). Té diverses finestres emmarcades de pedra i restes de matacans. S'ubica al nord del túnel de la Foradada, sota el turó de Montgat i davant la platja.