Hotel d'abelles i vespes solitàries

Categoría: Interés ambiental

Municipios: Barcelona

Hotel d'abelles i vespes solitàries

Estructura dissenyada amb diferents materials perquè diferents espècies d'insectes construeixin nius on pondre ous, dipositar l'aliment i criar les seves larves. Materials emprats: fustes, tiges, medul·la, pedres, terra, fang... Serveixen perquè les diferents espècies trobin forats adequats per fer un cau on pondre els ous. En època de nidificació (primavera, estiu) es poden observar abelles que entren al niu. Quan la cel·la té prou menjar, l'abella pon un ou i construeix una altra cel·la. Cada espècie tapa el niu amb materials diferents (fang, fulles, resina, etc.).

Història

Any 2014: construcció de l'hotel d'insectes, en col·laboració amb el CREAF (Centre de Recerca i Estudis Avançats Forestals), una estructura dissenyada per oferir espais de nidificació i reproducció per a insectes.

Objectiu

Acollir una àmplia diversitat d'espècies pol·linitzadores necessàries per al Jardí Botànic Històric on es cultiven espècies d'arreu del món. Els insectes com les abelles ajuden a la transferència de pol·len als òrgans femenins de més del 80 % de les plantes silvestres i cultivades.

Insectes habitants

Principalment per a les abelles i vespes solitàries. També hi trobarem altres hostes (milpeus, centpeus, aranyes, àcars, escarabats, etc.) que aprofiten els racons, l'aliment i la presència de les abelles per compartir l'estança.

Equipamientos relacionados
Proyectos abiertos relacionados
 • Hotel d'insectes al parc del Mil·lenari
  Municipio:
  Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans
  Temas:
  Biodiversidad, Parcs
  Estado:
  En proceso