Torna la Jugatecambiental

| Tema: Parques

Totes les activitats compleixen els protocols de prevenció de la covid-19

Totes les activitats s'han de realitzar amb màscareta

El cap de setmana del 20 i 21 de març va arrencar la temporada de primavera a les 40 Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitans. Són espais lúdics i educatius adreçats a famílies, amb nens i nenes de totes les edats, on poden compartir una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors dels parcs i platges metropolitans, a més d'altres continguts relacionats amb la sostenibilitat.

La programació de les diferents Jugatecambientals es pot consultar al seu perfil d'Instagram i també al web de l'AMB. Totes les activitats tenen lloc els dissabtes i diumenges d'11.30 a 13.30 h o de 12 a 14 h, segons el parc o la platja. La temporada finalitzarà el primer cap de setmana de juny, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, i continuarà el proper mes de setembre amb l'edició de tardor.

Aquesta temporada estarà marcada novament per les circumstàncies excepcionals derivades de la pandèmia de la covid-19. Totes les activitats es realitzaran seguint un protocol que aplicarà les mesures de seguretat necessàries per evitar contagis, com l'ús imprescindible de la mascareta, la distància de seguretat, la neteja i desinfecció de mans i materials o el control de l'aforament. Ara mateix les restriccions marquen una ràtio de 6 persones de manera simultània.

Per tal de poder donar cabuda a més famílies de manera segura, als parcs o platges que compten amb més afluència de públic s'ha allargat l'horari de realització de les activitats. Els tallers s'han adaptat de manera que es fan sessions més curtes, que permeten dur a terme diferents tandes de la mateixa activitat dins de la franja horària, i així es poden anar repetint amb diferents grups de 6 persones. Entre un grup i l'altre sempre es desinfecten materials. Totes les activitats tenen places limitades i cal inscriure-s'hi a la mateixa Jugatecambiental.

L'espai de joc de les Jugatecambientals també s'ha adaptat a les noves circumstàncies. Ara ofereix propostes autoguiades que permeten descobrir els diferents parcs i platges, que les famílies poden fer autònomament voltant per aquests espais i, per tant, no han de romandre a la Jugatecambiental.

La Jugatecambiental és un projecte compartit amb els ajuntaments i sovint els municipis hi inclouen la participació d'entitats i associacions de veïns. Esdevé un recurs per la dinamització dels barris i els municipis en general.

Documentos relacionados