Jardí d'herbes remeieres

| Tema: Parques

Moltes persones en fan la plantació al parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan

Plantació d'herbes remeieres

El passat diumenge 27 d'octubre, el Casal de la Gent Gran de la Palma de Cervelló i els participants a la Jugatecambiental del parc de l'Ermita del Pla de Sant Joan van participar en la plantació del nou jardí d'herbes remeieres del parc. Moltes persones es van aplegar per plantar unes 400 unitats d'herbes remeieres variades: marialluïsa, espígol, romaní, sàlvia, orenga, tarongina, poliol, murtra, boixac, farigola, milfulles, valeriana i equinàcia.

Aquesta actuació s'emmarca en el projecte participatiu dut a terme pel Casal de la Gent Gran, l'Ajuntament de la Palma de Cervelló i l'AMB. L'objectiu del projecte és recuperar els coneixements sobre les plantes remeieres i el patrimoni cultural que representen, amb la col·laboració de la gent gran, que hi aporta la seva experiència. El passat mes de març es van fer un parell de jornades amb el Casal per implicar-los en la tria de les espècies més adequades per al jardí (plantes més pròpies de l'entorn, plantes més conegudes i amb propietats que més s'utilitzen...). D'aquesta manera, es creen espais de trobada on la gent gran recorda i explica els seus coneixements per intercanviar experiències.

Amb la plantació participativa es materialitza la tasca feta durant l'any. A partir d'ara, el parc compta amb un nou recurs educatiu, que tindrà continuïtat perquè s'hi dinamitzaran activitats diverses. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Puntos de interés relacionados
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Jugatecambiental
    Descripció:
    La Jugatecambiental del parc de l'Ermita, situada al bell mig d'una zona de pineda i rodejada d'elements històrics com l'ermita romànica de Sant Joan del Pla, ofereix un munt de propostes cada diumenge durant la temporada de primavera i tardor. Totes les activitats tenen un nexe comú: el respecte pel medi ambient. Tots els tallers estan supervisats per educadors i van dirigits a famílies i infants de totes les edats.

Equipamientos relacionados
Dónde
Marker
Jugatecambiental del parc de l'Ermita de Sant Joan La Palma de Cervelló