Què és?

Decorativa

La T-mobilitat és el nou sistema de validació del transport públic amb tecnologia sense contacte.

Ara pots viatjar més àgilment amb les funcionalitats que t'ofereix el nou suport (tant si és físic com digital) on podràs carregar i validar els teus bitllets. Un sistema més eficient, segur i sostenible que millorarà la teva experiència com a usuari de bus i metro.

L'organisme que estableix les característiques de la T-mobilitat és l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

Ara la T-mobilitat s'està desplegant 

En aquesta secció t'expliquem tot el que et cal saber sobre el nou sistema T-mobilitat. També et guiem per donar-t'hi d'alta i t'orientem sobre com fer les gestions en el sistema digitalment. Durant la fase inicial, algunes funcionalitats no estan disponibles i els títols de transport s'aniran incorporant progressivament.
Àmbit geogràfic
La T-mobilitat et permet accedir a tota la xarxa de transport públic de la zona de tarifa metropolitana, és a dir, els 36 municipis de l'AMB.

Municipis metropolitans

Atenció: amb la T-mobilitat, pots viatjar amb qualsevol mitjà de transport públic dins l'àmbit dels 36 municipis metropolitans però existeix l'excepció de les línies interurbanes d'autobús operades per les empreses Sagalés i Casas que, tot i que tenen parades dins aquesta àrea del desplegament inicial, també surten dels 36 municipis, i per motius tècnics s'incorporaran més endavant. 

Fora de l'àmbit metropolità

La T-mobilitat s'està desplegant de manera progressiva per tot el territori i per a tots els títols de transport. Ja es pot fer servir en desplaçaments entre les corones 1, 2 i 3 amb FGC i amb Renfe.

En aquesta primera etapa d'expansió, la xarxa ferroviària està completament preparada per viatjar amb T-mobilitat fins a la corona 3. El proper pas serà la integració dels nombroses serveis d'autobús urbà i interurbà de les corones 2 i 3.

Més informació
On la puc utilitzar?
En una primera fase d'implantació de la T-mobilitat, es pot adquirir una gamma reduïda de bitllets o títols de transport. Durant un temps, el nou sistema T-mobilitat i el sistema de targetes amb banda magnètica conviuran i es podran utilitzar tots dos, fins que la implantació de la nova tecnologia estigui consolidada.

Quins títols es poden utilitzar en aquesta fase inicial?

En aquesta fase es poden utilitzar els títols T-usual, T-jove, T-casual, T-familiar i T-16. 

També es pot consultar el nombre de zones que implica el teu desplaçament, per assegurar-te si queda cobert per la T-mobilitat.

Títols integrats i zones metropolitanes
 • T-usual
  La targeta T-usual és un abonament personalitzat de viatges il·limitats durant un mes. També es poden adquirir les variants bonificades:*

  T-usual FM/FN general
  T-usual FM/FN especial
 • T-jove
  La targeta T-jove és un abonament personalitzat de viatges il·limitats per a menors de 25 anys durant 90 dies. També hi ha disponibles les variants bonificades:*

  T-jove FM/FN general
  T-jove FM/FN especial
 • T-casual
  La targeta T-casual Abonament unipersonal vàlid per fer 10 desplaçaments integrats d'1 a 6 zones, en què es disposa, en el cas d'un bitllet d'una zona, de 75 minuts entre la primera i l'última validació.

  T-casual
 • T-familiar
  Abonament multipersonal vàlid per fer 8 viatges en 30 dies consecutius des de la primera cancel·lació, en què es disposa, en el cas d'un títol d'una zona, de 75 minuts entre la primera i l'última validació.

  T-familiar
 • T-16
  La T-16 és un abonament personalitzat d'una zona per a infants i joves de 4 a 16 anys (fins al 31 de desembre de l'any en què fan els 16) amb nom i document acreditatiu de la identitat vàlid per viatjar de manera il·limitada i gratuïta mentre el bitllet sigui vigent. Vàlid també per a les estacions de metro Aeroport T1 i Aeroport T2 de la línia L9 Sud.

  T-16
Un sistema tecnològic multiplataforma
La T-mobilitat, a més dels canals tradicionals presencials, és una plataforma digital que integra noves funcionalitats i serveis en línia.

Accedeix a totes aquestes funcionalitats i serveis en línia des d'aquest web i des del mòbil (mitjançant l'app mòbil).
 • TMB App
  Aquesta aplicació et permet comprar i gestionar els suports, així com comprar i carregar-hi títols.
  • Si tens un dispositiu IOS o Android amb tecnologia NFC (que funciona per aproximació del mòbil a un altre element), pots comprar títols i carregar-los a la teva targeta.
  • Si tens un dispositiu Android amb NFC, a més, et pots descarregar la funcionalitat que et permet accedir al transport públic amb el telèfon, sense la targeta física.
  • Si el teu mòbil té sistema operatiu Android, però no disposa de tecnologia NFC, pots carregar els títols de transport a les màquines expenedores de la xarxa de metro o de manera presencial.
  En aquesta aplicació també hi ha un sistema de mapes que permet planificar els viatges i conèixer l'estat del servei en temps real.

  Google Play
  App Store
 • TMB Tickets
  En aquesta plataforma pots comprar suports i fer gestions com consultar moviments del suport i del títol, i bloquejar el teu suport en cas de pèrdua o robatori.

  TMB Tickets

  Més informació sobre el funcionament de la T-mobilitat
Dona't d'alta a la T-mobilitat