SMART-MR

Cotxe elèctric carregant-se en un electrolinera i al fons una jove en bicicleta elèctrica

Projecte europeu per afavorir la transició a un futur urbà de baixes emissions de carboni

Ficha técnica

  • Temas:
    Contaminación, Movilidad sostenible, Autobuses, Bicicleta, Electrolineras, Fotolineras, Movilidad eléctrica, Vehículos eléctricos, Vehículos híbridos
  • Fecha de publicación:
    Abril 2017
  • Estado:
    Finalitzat
  • Tipo / Subtipo:
    Movilidad sostenible / Movilidad
  • Municipio:
  • Presupuesto:
    2.215.559€
  • Otros:
    AMB: 260.000 €. Finançat al 75% per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)
Futur de baixes emissions

El projecte SMART-MR vol afavorir la transició a un futur urbà de baixes emissions de carboni. L'objectiu és aconseguir mesures sostenibles per al transport i la mobilitat a les ciutats.

El projecte se centra en el transport i la mobilitat en les zones urbanes, concretament en les àrees metropolitanes, i en els reptes que presenten la congestió i emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'hora de garantir unes condicions de vida saludables per als ciutadans i un ambient favorable per a les empreses. L'objectiu general de l'SMART-MR és donar suport a les autoritats locals i regionals en la millora de les polítiques de transport i mobilitat, i proporcionar mesures sostenibles per aconseguir un transport i mobilitat resilient i de baixes emissions a les àrees metropolitanes.

L'AMB participa en els tallers d'intercanvi de bones pràctiques i desenvoluparà un Pla de mobilitat urbana sostenible a partir de les seves competències i del Pla metropolità de mobilitat urbana. També serà responsable d'organitzar la conferència final del projecte a Barcelona el 2020.

  • Participants

    Líder: Centre de Recerca Científica de l'Acadèmia Eslovena d'Arts i Ciències (Ljubljana, Eslovènia)

    Socis: AMB; Agència de Desenvolupament Regional de la Regió Urbana de Ljubljana; Agència de Medi Ambient Urbà de la ciutat d'Oslo; Akershus County Council; Associació d'Autoritats Locals de la regió de Göteborg; Autoritat de serveis ambientals de la regió d'Hèlsinki; Centre de Transport de Budapest BKK; Ciutat Metropolitana de Roma Capital; Àrea Metropolitana de Porto