Vehicle APTIS en proves

| Tema: Autobuses, Movilidad eléctrica

L'AMB provarà durant les properes setmanes aquest híbrid elèctric entre bus i tramvia

L'AMB disposarà, durant les properes setmanes, i en fase de prova, del vehicle de transport urbà APTIS, una nova experiència de mobilitat de l'empresa Alstom, que dissenya, desenvolupa i subministra equips i serveis per al sector del transport.

L'APTIS és 100% elèctric i fusiona el concepte i el disseny de l'autobús i del tramvia. En destaca el terra baix en tot el vehicle i les portes dobles, que permeten accedir-hi fàcilment. A més, l'APTIS està proveït d'una zona lounge en la part posterior de l'autobús, compta amb un 20% més de superfície envidrada i necessita un 25% menys d'espai que un autobús convencional per girar. Les proves es desenvoluparan en recorreguts del Baix Llobregat operades per Baixbus i del Barcelonès nord operades, per Tusgsal. També en algunes línies que gestiona TMB i que circulen pel centre de la ciutat de Barcelona

Electrificació de la flota de vehicles de transport

La presentació de l'autobús elèctric (APTIS) i la cessió del prototip del vehicle han tingut  lloc avui dimarts, 15 de gener de 2019, davant del Poliesportiu Salvador Gimeno de Sant Joan Despí. El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB i alcalde del municipi, Antoni Poveda, i el director de Producte i Màrqueting de la Plataforma Autobús Elèctric APTIS d'Alstom, Fernando Sunyer, han liderat l'acte de presentació.

"Aquest acord de col·laboració entre l'AMB i Alstom s'emmarca en l'estratègia metropolitana d'electrificació de la flota de vehicles de transport, amb emissions zero", explica Poveda, qui destaca la necessitat conèixer les noves propostes dels fabricants i veure com ells també s'adapten al canvi d'hàbits que requereixen les ciutats i que es reclama des de l'Administració per millorar la qualitat de l'aire.

"Aptis és una solució innovadora de mobilitat elèctrica que està despertant l'interès de les ciutats de tot Europa. Aquestes proves ens donen l'oportunitat de demostrar els avantatges i elements diferencials del nostre autobús. Amb la seva perfecta integració en l'entorn urbà, ofereix una solució confortable, accessible, sostenible i eficient per als passatgers, operadors i responsables de mobilitat urbana", destaca Sunyer.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Poliesportiu Salvador Gimeno Sant Joan Despí