Recerca sobre el cotxe elèctric

| Tema: Movilidad sostenible

L'AMB recolza el desenvolupament d'un cotxe elèctric de competició dissenyat per estudiants de l'UPC

Les competicions de cotxes de carreres són un veritable camp de proves per a les empreses automobilístiques, on desenvolupen noves tecnologies que més tard implanten amb èxit a l'automoció comercial. Amb aquesta voluntat, l'AMB ha recolzat el desenvolupament d'un vehicle elèctric de Formula Student que està liderant l'equip d'estudiants universitaris EUETIB e-Tech Racing, una associació sense ànim de lucre formada per un equip d'estudiants universitaris d'enginyeria de l'EUETIB.

"L'objectiu és impulsar la recerca universitària i el desenvolupament tecnològic en matèria de mobilitat elèctrica i convertir aquesta solució no contaminant en una realitat quotidiana", exposa Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB durant la presentació del cotxe elèctric de competició.

La Formula Student és una competició a escala mundial on equips de diferents universitats i escoles d'enginyeria d'arreu del món dissenyen i fabriquen un vehicle monoplaça que han de defensar davant d'un jurat format per enginyers d'alt nivell. L'objectiu és estimular els joves estudiants d'enginyeria per demostrar la seva iniciativa i creativitat, amb el disseny d'un prototip competent i fiable.

En aquest projecte, l'AMB fa una aportació de 4.000 €, mitjançant una subvenció, per adquirir una nova tipologia de bateries modulars BMS (Battery Management System), , que permet gestionar la càrrega, la descàrrega i l'estat de les cel·les que formen el conjunt de bateries del monoplaça.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Seu AMB 08040, Barcelona