Més Nitbus a l'aeroport del Prat

| Tema: Movilidad y transporte

El servei de Nitbus a l'aeroport es reforça i es complementa amb l'horari de funcionament de la L9

L'AMB ha doblat l'oferta del servei de les línies N16 i N17 del Nitbus a l'Aeroport de Barcelona, des d'aquest mes de juny, davant de l'augment anual de viatgers i l'increment del nombre de vols nocturns. L'objectiu és doble, a banda d'absorbir aquesta demanda creixent també s'aposta per la millora de la qualitat i capacitat del servei del transport públic, clau en la lluita contra la contaminació atmosfèrica.

Actualment, les línies N16 i N17, operades per Baixbus i accessibles amb la T-10, presten el servei nocturn de connexió amb les Terminals T2 i T1, respectivament. Cada una d'aquestes línies té una freqüència de 20 minuts:

  • La línia N16 connecta Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i la terminal T2, per després seguir cap a Viladecans, Gavà i Castelldefels.
  • La línia N17 connecta Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i la terminal T1.
Ara, dels tres autobusos que passaven per línia cada hora, es duplica l'oferta amb sis autobusos l'hora. Aquest reforç del servei, que l'AMB ha calculat que implicarà 74.000 km més anuals i un cost aproximat de 244.300 euros, es realitza amb quatre vehicles de la reserva del servei de transports nocturns del Baix Llobregat. Tenint en compte que són un suplement a l'oferta habitual, aquests vehicles de reforç circularan per l'autovia. D'aquesta manera, podran realitzar un trajecte més directe, fet que permetrà guanyar temps i freqüència.

Horari dels reforços i complementarietat amb la  L9

L'horari de reforç d'aquestes dues línies nocturnes (N16 i N17), entre 0:00 i 5:00 hores, és complementari a l'horari de funcionament del la L9 del metro. En aquest sentit, cal recordar que la connexió de metro només cobreix les franges nocturnes de divendres fins a les 2h i de tota la nit de dissabte.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
Aeroport de Barcelona 08820, El Prat de Llobregat