Scalibur
Tecnologies d'escala per a la recuperació dels residus biològics urbans
Ficha técnica
-
- Temas:
- Residuos
-
- Estado:
- En proceso
-
- Municipio:
- --
-
- Programa:
- Horizon 2020
-
- Número de projecte:
- H2020-SFS-2018-2020
-
- Col·laboració:
- Consell Assessor
-
- Socis:
- Instituto Tecnológico del embalaje, transporte y logística (ES) (Coordinador), Aeris Tecnologias Ambientales SL (ES), Asa Spezialenzyme GMBH (DE), Fundación CENER-CIEMAT (ES), CLUBE (GR), CSCP (DE), Exergy Netherlands B.V. (NL), FCC (ES), Greenovate! Europe (NL), Kour SRL (IT), Associazione regionale dei comuni del Lazio-anci lazio (IT), Lunds Kommun (SE), Ayuntamiento de Madrid (ES), Novamont SPA (IT), Nutrition Science NV (BE), Severomorvske vodovody a kanalizace ostrava AS (CZ), Universita Degli Studi Di Moderna e Reggio Emilia (IT), Visum Limited (IE), Waterschap Brabantse Delta (NL)
-
- Presupuesto:
- 12.005.922,5 €
-
- Financiación:
Finançament UE: 9.999.391,39 € (83%)
Descripció
A la UE es llencen més de 100 milions de tones de bioresidus cada any. Actualment el 75 % d'això es destina a l'abocador o s'incinera, fet que causa grans problemes ambientals: els bioresidus produeixen gasos amb efecte d'hivernacle quan es descomponen i contaminen el sòl i les aigües subterrànies. L'abocament de residus biològics va en contra del principi d'una economia circular i és un malbaratament de nutrients, energia i recursos potencials per als productes de base biològica.
En el projecte SCALIBUR, empreses líders en gestió de residus, desenvolupadors tecnològics i organitzacions de recerca s'han unit amb quatre ciutats europees per demostrar solucions innovadores per transformar els residus alimentaris urbans i els fangs de depuradora en productes d'alt valor afegit, per ajudar les ciutats a augmentar la seva taxa de reciclatge i crear noves oportunitats de negoci de l'economia circular.
-
Objectiu
Reduir al màxim els residus biològics generats per les poblacions europees mitjançant la introducció de noves cadenes de valor per recuperar i transformar aquests residus i convertir-los en productes d'alt valor afegit com proteïnes, quitina, lípids, químics, bioplàstics i biopesticides.
Esquema